Miesto, ktoré mám najradšej (Umelecký opis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 04.12.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 394 slov
Počet zobrazení: 74 695
Tlačení: 1 685
Uložení: 1 875

Miesto, ktoré mám najradšej (Umelecký opis)

Miesto kde som sa narodil, miesto kde sa stále vraciam je miestom, ktoré nazývam domov. To miesto je tiché, pokojné každý sa s každým pozná. Áno, mojím domovom je dedina.

Slnko tam dáva dobré ráno, vchádza mi do izby ako tmou očakávaní hosť a budí ma ľahkým pohladkaním po tvári. Neďaleko môjho domu je hustý les, cesta doň mi trvá zhruba pol hodinu. Keď doň vojdete prvé čo vás privíta sú malé kry, ktoré ponúkajú rôzne sfarbené viničky. Sem- tam sa nájdu aj lesné jahody. Keď ste hladní odporúčam Vám navštíviť náš les. 

Pár minút idete popri kroch, ktoré na seba hľadia ako nemé bábky. Potom však upútajú vašu pozornosť vysoké listnaté stromy, ktoré hrdo stoja nad flórou a faunou lesa. Robuzné stromy cez ktoré sa ledva prederú lúče slnka stoja bratsky vedľa seba. Chránia svojich malých bračekov pred silným vetrom a hustým dažďom. Vaše oči môže zachvátiť aj krása tamojších, rozmanitých kvetov a tie ponúkajú divákom estetický pohľad. Čaro lesa môžete nájsť aj vo vzduchu, pretože keď sa nadýchnete ucítite svieži vánok, ktorý vám chlácholí pľúca. 

Keď budete potichu môžete sa dočkať aj fauny lesa. Navštívia vás drobné zvieratka. Zo stromov vám budú do cesty spievať vtáčiky a so svrčkami budú vytvárať akýsi zvierací orchester. Keď sa vám pošťastí tak k vám prihopká aj veverička. Nebojte sa za bieleho dňa tam vlka neuvidíte, ba ani macko Pu vás nepríde pozdraviť.

Les ponúka svoju krásu nonstop, záleží len od vás, ktorú časť dňa si zvolíte. Ja osobne mám rád večernú atmosféru lesa. Pretože tam vidíte ako pomaly zalieza slnko a prenecháva svoju miesto hrdému mesiacu. Les sa pomaly ukladá na spánok. Unavené hlasy spevavého vtáctva pomaly utíchajú, jediný ktorý vám hrajú dosť dlhú dobu po zotmení sú svrčkovia. Ich jemné melódie tiež pridávajú na pokoji večera. Spoza stromov vidno fialovkasté sfarbenie oblohy. Tráva, pôda a celkový les býva obeťou vlhkosti.

Nohy sa vám vnárajú do vlhkej, chladnej pôdy, v ktorej ostávajú šľapaje. Keď sa nebudete báť počkať tak sa Vám naskytne prenádherný, ničím nerušený pohľad na hviezdy, ktoré pyšne ukazujú svoju krásu okoliu. Ak vojdete dostatočne ďaleko budete počuť jemné žblnkanie potôčika a ak pôjdete za zvukom aj ten chladný potôčik uvidíte.

Toto je môj skromný domov a ja som rád, že v ňom žijem. Nevedel by som si predstaviť iné miesto kde by som trávil svoje detstvo. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Miesto, ktoré mám najradšej (Umelecký opis)

Pridať nový komentár Celá diskusia (1) »


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu