Ako napísať žiadosť o zamestnanie

Pomôcky » Žiadosti

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 17.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 248 slov
Počet zobrazení: 1 975
Tlačení: 111
Uložení: 115

Ako napísať žiadosť o zamestnanie 

Je dôležité vedieť, ako napísať žiadosť o prijatie do zamestnania. Má nejaké pravidlá. Prečítajte si 7 častí, aby sa nestalo, že vás nepozvú na pohovor iba kvôli tomu, že vaša žiadosť o zamestnanie je nevhodne napísaná.

1. Nový zamestnávateľ – nová žiadosť:

Musíte myslieť na fakt, že podľa pracovnej pozície je nutné prispôsobiť aj vašu žiadosť. Neposielajte každému zamestnávateľovi tú istú žiadosť o prijatie do zamestnania.

2. Uveďte názov firmy:

Netreba zabúdať na dôležitý fakt, že je nutné spomenúť, do akej firmy sa hlásite. Zadajte presný názov spoločnosti a adresu na ktorej sídli.

3. Forma a obsah:

Píše sa na samostatný papier. Má mať rozsah maximálne jednu stranu formátu A4. Žiadosť o prijatie do zamestnania musí byť vecná a stručná.

4. Dôležitejšie sú pracovné skúsenosti ako škola:

Pokiaľ ste už dlhšie na pracovnom trhu, spomeňte nejaké vaše zamestnanie. Štúdium väčšinu zamestnávateľov nezaujíma. Svoje najvyššie dosiahnuté vzdelanie uveďte v prípade, že ste čerstvým absolventom.

5. Pravdivosť:

Do každej žiadosti by ste mali písať iba to, čo skutočne ovládate. Niektoré zamestnania majú špecifickú požiadavku na niečo. Pokiaľ chcú špičkovú nemčinu a vy ju skutočne neovládate, nepreceňujte svoje schopnosti. Môže sa stať, že časť pohovoru bude vedená v nemeckom jazyku.

6. Vlastnosti a záľuby:

Skúste byť čo najoriginálnejší. To, že vo voľnom čase počúvate hudbu a športujete je príliš otrepané. Vyskúšajte to čo najlepšie opísať a hlavne skúste vaše záujmy a vlastnosti prispôsobiť na danú pozíciu. Pokúste sa vžiť do firmy, že akého človeka asi hľadajú. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Žiadosti

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu