Med - zaujímavosti

Prírodné vedy » Chémia

Autor: milena
Typ práce: Referát
Dátum: 26.02.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 367 slov
Počet zobrazení: 4 224
Tlačení: 369
Uložení: 357
Zaujímavosti
Med je ideálnym liekom na alkoholovú opicu
Ideálnymi  raňajkami po prehýrenej noci plnej alkoholu je podľa britských chemikov toast s medom. Med totiž dodáva telu potrebné látky, aby sa vyrovnalo s následkami alkoholu. Med na raňajky poskytne telu látky ako fruktóza, sodík - tiež pomáhajú organizmu vyrovnať sa s následkami alkoholovej noci.

Pri žalúdočných ťažkostiach
Odporúča sa piť med so sójovým, resp. mandľovým mlieko. Účinkuje aj pri ochorení čriev a pečene.

Pri silnom kašli
Ak sa kašeľ začne liečiť v začiatočnom štádiu medovým sirupom (3 x denne), choroba rýchlo ustúpi. Sirup: Pokrájanú cibuľu varíme hodinu a do odvaru vychladnutého na 45 °C vmiešame med od včelára, najlepšie lipový.

Medový roztok pri otravách
2   lyžice  medu  dáme do 2 dl vody  a vypijeme každú  polhodinu. Pri  akútnej  otrave treba rýchlo vypiť niekoľko pohárov tohto medového roztoku. Je účinný pri rozličných otravách priemyselnými jedmi, hubami, hadím jedom a podobne. Vysvetľuje sa to tým, že krv otrávených osôb stráca najväčšiu časť glukózy (hroznového cukru), a práve med ju  nahrádza. Samozrejme  spolupôsobia  tu  aj ďalšie  látky  obsiahnuté  v mede, a  tak chránia pečeň pred zničením. Tento roztok môžeme s úspechom použiť aj ako kúru pri hnačke.

Vonkajšie účinky medu
Med  však  môžete  na  liečenie  používať  nielen  zvnútra, ale aj zvonku na rany, na zjemnenie drsných miest na pokožke, na jazvy či ako pleťovú masku. Med je totiž aj antibakteriálnym prostriedkom, preto dobre zaberá nielen na zapálené hrdlo, ale i pri liečení drobných raniek, napríklad aj popraskaných pier.
Skúste kúpeľ ako Kleopatra:
zmiešajte 100  ml smotany s  jednou šálkou medu a pridajte do teplého kúpeľa. Vaša pokožka bude jemná a kúpeľ bude nádherným relaxom pre všetky zmysly.

Detoxikačná medová masáž
Informácie o tomto starom prostriedku ľudového liečiteľstva nájdeme v starých ruských prameňoch, no postupne sa z Ukrajiny dostal aj na západ a získava na popularite. Masáže  medom  pomáhajú  nielen  pri strese, či  chronických  ochoreniach, ale účinne detoxikujú prakticky celý organizmus, prekrvujú a oživujú ho. Sú vhodné pri viacerých chorobných  stavoch: pri  vyčerpaní a  slabosti, starobe, napätí, nervových poruchách a stavoch nepokoja. Med pôsobí až do hĺbky tkanív a odstraňuje usadeniny (toxíny), ktoré sa  v  tele  nahromadili. Práve  preto je masáž  medom  vhodná  najmä pri civilizačných chorobách, ktoré súvisia s usadzovaním jedov a škodlivín.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#chémia #ZAUJIAVOSTI #med


Odporúčame

Prírodné vedy » Chémia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu