LingvaFest'2018

Piatok, 18.05.2018 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Jazykový festival „LingvaFest'2018“ si budete môcť prísť vychutnať rovnako na Ekonomickú univerzitu v Bratislave, v dňoch 28. a 29. septembra 2018. Jazykové festivaly sa konajú v rôznych európskych krajinách, no na Slovensku tento typ podujatia doteraz chýbal. LingvaFest má za cieľ priblížiť verejnosti bohatosť a pestrosť jazykov, prezentovať najnovšie trendy vo výučbe cudzích jazykov, a ponúknuť priestor jazykovým inštitúciám a školám na svoju prezentáciu.

V rámci jazykového festivalu sa budú môcť návštevníci zúčastniť zaujímavého programu – rýchlokurzy jazykov, prednášky, súťaže, jazykové kvízy o ceny, kultúrne vystúpenia, koncerty (tanec a spev vo viacerých jazykoch z rôznych kultúr). Na akcii spolupracuje viacero inštitúcií, ktoré sa jazykovej problematike venujú či už formou združení alebo aj profesionálne, vrátane napr.: Jazykovedný Ústav Ľudovíta Štúra alebo aj Štátny pedagogický ústav. Odborníci na jazyky na toto podujatie nebudú iba zo Slovenska ale prídu aj z iných krajín. Partnerom podujatia je napríklad aj Ostravská univerzita, ale medzi hosťami nebudú chýbať ani účinkujúci z Francúzska, Ruska či dokonca Afriky aj Indie. Medzi hosťami napríklad bude francúzsky spevák Jean-Marc Leclerc, ktorý je zapísaný v Guinessovej knihe rekordov za najviacjazyčný koncert: spieval 22 piesní v 22 jazykoch. Toto svoje umenie príde predviesť v piatok 28.9. aj do Bratislavy. Následne zaujímavým hosťom bude isto asi najmladší hosť festivalu: malá iba 5-ročná Bella Devyatkina (Белла Девяткина) z Ruska, ktoráuž plynulo hovorí 7 jazykmi! . O tom, ako je niečo také možné príde porozprávať aj so svojimi rodičmi. Ako vysvetľuje hlavný organizátor podujatia Peter Baláž: „Často sme naše vlastné jazykové projekty museli chodiť prezentovať na podobné jazykové festivaly do zahraničia (Praha, Berlín, Paríž) až sme si raz povedali, že s tým už konečne niečo treba urobiť! Tak sme začali oslovovať vhodných partnerov, ako jednotlivcov ako aj organizácie a dávame dokopy naozaj zaujímavý program, ktorý zaujme nie len jazykových nadšencov ale veríme, že naozaj každého.“

Vstup bude pre verejnosť voľný. Viac informácií o festivale na www.lingvafest.sk.

Ako vidieť, v tomto roku Bratislava naozaj ožije jazykmi naplno! Verme, že aj takýmito akciami dokáže Slovensko zviditeľniť dôležitosť efektívneho jazykového vzdelávania a potrebu učenia sa jazykov a rozprúdiť diskusiu o týchto témach.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.017 s.