Aj dobrovoľníci z Mexika, Malajzie, Taiwanu prišli pomôcť na Slovensko

Pondelok, 08.10.2018 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Počas leta prišlo na Slovensko 59 dobrovoľníkov z Ázie, Ameriky a Európy. Pomáhali na 8 verejnoprospešných projektoch, ktoré organizovalo OZ INEX Slovakia.

Dobrovoľníci pricestovali z Bieloruska, Francúzska, Macedónska, Nemecka, Španielska, Mexika, Portugalska a iných krajín na vlastné náklady, aby u nás pomohli s renováciou hradov, na environmentálnych projektoch, či s aktivitami pre mladých ľudí s postihnutím.

Vďaka ich pomoci sa sprístupnila cesta k zrúcanine hradu Lipovce, ktorý sa môže začať renovovať. Dobrovoľnícke aktivity prebiehali i na hradoch Obišovce, Brekov a Čabraď. V Zlatnej na Ostrove dobrovoľníci pripravovali konské dostihy, opravili most a naučili sa niečo o biodiverzite. Nemenej populárne boli aktivity pre ľudí s postihnutím. Bez ich pomoci by sa klienti DSS Integra a OZ Barlička nedostali na výlet ku koňom a na Popradské pleso.

Cieľom medzinárodných dobrovoľníckych táborov bolo pomôcť miestnym komunitám bez nároku na finančnú odmenu počas 1-2 týždňov. Mladí ľudia spoznali kamarátov z celého sveta, stali sa tolerantnými voči iným kultúram, spoznali kultúru Slovenska – vďaka dobrovoľníkom zo Slovenska, zdokonalili sa v cudzích jazykoch a osobnostne sa posunuli ďalej. Napomáhali tomu workshopy o predsudkoch a stereotypoch, ochrane životného prostredia, prezentácie krajín, rozdielnych kultúr a pod. Viac informácií nájdete na našej webstránke www.inex.sk alebo Facebooku.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.013 s.