Jarné prázdniny 2021 zostanú v pôvodných termínoch podľa plánu

Utorok, 09.02.2021 18:00 redakcia
Správy pre študentov

Jarné prázdniny 2021 zostanú v pôvodných termínoch podľa plánu. Žiaci budú môcť v čase jarných prázdnin navštevovať dobrovoľné jarné školy. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vytvára túto možnosť pre základné a stredné školy s cieľom prispieť k vyrovnaniu rozdielov medzi žiakmi a podporiť učenie sa najmä u tých žiakov, ktorí nemali prístup k plnohodnotnému dištančnému vzdelávaniu. Pozrite si termíny jarných prázdnin pre celé Slovensko podľa krajov.

Jarnú školu je možné organizovať na tých základných a stredných školách a v tých ročníkoch, ktoré majú rozhodnutím ministra školstva umožnenú prezenčnú výučbu. Zároveň škola nesmie mať zakázanú prezenčnú výučbu zo strany Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Zriaďovateľ v spolupráci s riaditeľom školy môže umožniť konanie jarnej školy. Podmienky na testovanie zamestnancov, zákonných zástupcov prípadne žiakov sú rovnaké ako pri prezenčnom vyučovaní.

„Jarné školy sú určené pre tie školy a žiakov, ktorí majú záujem o prebratie učiva, doučovanie, či upevnenie vedomostí. Touto cestou ich chceme podporiť a motivovať k vzdelávaniu žiakov aj v čase jarných prázdnin,“ priblížil minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling.

Je na rozhodnutí zriaďovateľa a riaditeľa základnej školy alebo strednej školy, či jarnú školu pre svojich žiakov sprístupní. Rovnako je na rozhodnutí zákonného zástupcu, či túto možnosť pre svoje dieťa využije. Možnosť realizácie jarnej školy závisí tiež od aktuálneho vývoja epidemiologickej situácie na národnej, regionálnej a školskej úrovni počas obdobia jarných prázdnin.

Pri organizácii jarnej školy platia v oblasti testovania či vytvárania skupín tie isté pravidlá, ako pre školy a školské zariadenia určené rozhodnutím ministra školstva, platnými uzneseniami vlády, vyhláškami ÚVZ SR a COVID automatom. Bližšie informácie nájdete na webstránke Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.030 s.