Podujatie TEDxBratislava 2023: Z tmy do svetla odpočítava posledné dva týždne

Pondelok, 15.05.2023 14:00 redakcia
Správy pre študentov

Rečníci a rečníčky trinásteho ročníka podujatia TEDxBratislava privítajú účastníkov v priestoroch Slovenskej národnej galérie už v sobotu 27. mája. Popri inšpiratívnych vystúpeniach bude pripravený bohatý sprievodný a umelecký program, moderované diskusie s rečníkmi a celodenný catering. Vstupenky na podujatie sú v predaji.

Pojmom Z tmy do svetla účastníkov prevedú rečníci tohtoročného podujatia cez niekoľko oblastí ako umenie, veda, inovácie, pomoc ľuďom v rôznych životných situáciách, prekonávanie hraníc a zaznejú aj talky otvárajúce tému spoločenských stereotypov a predsudkov.

Účastníci sa tak môžu tešiť na fotografa Mareka Pupáka, ktorý svojou tvorbou navádza na vnímanie života okolo nás. Výtvarníka Erika Šilleho a talku o originalite, tvorivosti, inšpirácii a potrebe sa vyjadriť a Irynu Zelyk, autorku kníh pre deti, ktorá priblíži pojem emocionálna záhrada a poukáže na dôležitosť starostlivosti o ňu.

Oblasť vedy a zelenších tém zastúpia zoológ Adrián Purkart, zameriavajúci sa na štúdium hmyzu a jeho života v krajine ovplyvnenej človekom. Lucia Morvai, projektová manažérka stojaca pri zrode systému zálohovania plastových fliaš a plechoviek na Slovensku. A podnikateľ Hugo Repáň, ktorý je dôkazom toho, že vek či nedostatok financií nie sú prekážkou, ak veríte vo vlastný projekt, predstaví svoj recyklačný projekt EcoButt. O digitálnych inováciách a “Budúcnosti nepráce” prezradí viac Filip Dřímalka, ktorý svoje znalosti pretavuje do strategického poradenstva pre rôzne firmy a podniky.

O inováciách v oblasti dizajnu a dizajnérskom predvídaní a plánovaní povie viac strategická dizajnérka Lucia Ciranová. Pomoc ľuďom a prekonávanie hraníc zastúpia Denisa Šulcová, ktorej odhodlanie a prístup ju priviedli až k titulu prvej slovenskej horskej vodkyne a podnikateľ Lukáš Priškin, ktorý je dôkazom toho, že sa aj v dnešnej dobe nájdu ľudia, ktorí nevidia hendikep či iné nevýhody ako prekážku.

Inštruktori sebaobrany Jasmína a Pavel Houdekovci propagujúci prevenciu násilia cestou emancipačnej sebaobrany priblížia pojem tzv. zamrznutia. Veľmi dôležitou témou súčasnosti je aj duševné zdravie. Túto oblasť na 13. ročníku TEDxBratislava zastúpi psychologička a poradkyňa pre pozostalých Lucia Záhorcová, ktorá sa vo svojom talku bude venovať dôležitosti procesu odpustenia.

Medzi jednotlivými vystúpeniami bude pripravených niekoľko sprievodných aktivít, v rámci ktorých budú môcť účastníci nazrieť do života a fungovania iných komunít a získať nové vedomosti a zručnosti. Neodmysliteľnou súčasťou podujatí TEDxBratislava je aj networking a stretávanie ľudí, ktorí sa zaujímajú o podobné témy. V rámci programu sa budú môcť účastníci zapojiť aj do moderovaných diskusií s rečníkmi.

Vstupenky na podujatie sú dostupné na stránke tedxbratislava.sk za cenu 69 eur. Súčasťou vstupenky je celodenné občerstvenie a bezplatný vstup na všetky sprievodné aktivity. Podujatie bude prebiehať v slovenskom a českom jazyku v bezbariérových priestoroch Slovenskej národnej galérie pod záštitou primátora mesta Bratislava.

Konferenciu TEDxBratislava organizuje skupina dobrovoľníkov združená okolo najväčšieho a zároveň najstaršieho TEDx podujatia na Slovensku, TEDxBratislava. Popri hlavnej konferencii pripravujú počas roka aj menšie formáty Salon a Women so zámerom otvárať nevšedné témy a prinášať “myšlienky hodné šírenia”.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.033 s.