Spoznajte živočíšne afrodiziakálne pižmové parfémy

Štvrtok, 25.05.2023 16:30 redakcia
Správy pre študentov

Chcete byť príťažliví pre opačné pohlavie? Skúste podporiť svoj vzhľad ďalšími senzorickými vnemami. Zadovážte si si afrodiziakálny pižmový parfum a vydajte sa na lov.

Parfum je jedným zo základných prvkov bežnej výbavy moderného človeka. Nielenže pomáha prekrývať nepríjemné pachy, ktoré telo generuje počas námahy (či už fyzickej alebo psychickej), a zároveň pomáha definovať osobnosť, ktorú spoločnosti prezentujeme. Správny parfum vám dodá sebavedomie (najmä ak je pre vás jeho vôňa veľmi príjemná), zlepší vašu náladu, ale môže plniť i ďalšie funkcie. Jednou z nich je i zvyšovanie atraktivity pre opačné pohlavie. K tomuto účelu slúžia afrodiziakálne parfumy, ktoré obvykle obsahujú pižmo.

Aké je zloženie afrodiziakálnych parfumov?

Parfumy, ktoré majú podporiť mužskú či ženskú príťažlivosť obsahujú spravidla vedľa klasických zložiek i pridané špeciálne esenciálne zložky, ktoré podtrhujú hlavné senzuálne charakteristiky. Preto je dôležité sa pri rozhodovaní o konkrétnej značke neobmedzovať výhradne na zmyslový vnem, vhodné je teda vyberať parfumy podľa zloženia. To v sebe môže niesť látky, ktoré bežným ovoňaním nezachytíte – ide najmä o rôzne esenciálne zložky, ako je napríklad práve pižmo.

Kde sa pižmo vzalo a ako v parfume pôsobí?

Pižmo je látka, ktorá sa pôvodne získavalo ako prirodzená látka produkovaná kabarom pižmovým a išlo o veľmi vzácnu a cenenú surovinu. V dnešnej dobe sa však syntetizuje (čím boli odstránené etické problémy získavania suroviny, ktoré vyžadovalo hubenie zvieraťa). Syntetické pižmo sa vyznačuje veľmi podobnými vlastnosťami ako prírodné, ktoré kabar produkuje pri vábení samíc. Ide v podstate o látku feromonálneho charakteru, ktorá v pižmových parfumoch doplňuje a zvýrazňuje základnú tóny vôní a zvyšuje jeho atraktivitu a zmyselnosť.

Ako vnímame vôňu pižma?

Aj napriek tomu, že panuje všeobecné presvedčenie, že vôňa pižma je ťažká a omamujúca, nie je tomu v skutočnosti tak. Naopak, pižmo je jemne sladké a v parfumovej zmesi ho vnímame skôr ako tón na pozadí, ktorý vôni dodáva zvláštne pozadie. Pižmo sa využíva v parfumoch rôznych značiek pre obe pohlavia, najobľúbenejšie pižmové vône pre ženy zahŕňajú Narciso Rodriguez For Her Fleur Musc Florale alebo Chloé L’Eau. Pre mužov je to potom Eisenberg J’OSE a Armani Acqua di Giò Profondo.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.013 s.