Hlavné zásady ochrany pred HIV / AIDS

Prírodné vedy » Biológia

Autor: mamicka
Typ práce: Referát
Dátum: 29.12.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 250 slov
Počet zobrazení: 1 989
Tlačení: 182
Uložení: 179

Hlavné zásady ochrany pred HIV / AIDS

Bezpečný sex = sex s použitím kondómu = ochrana pred sexuálne prenosnými chorobami a AIDS. Každý, tak muž ako aj žena, sa môže pri nechránenom pohlavnom styku nakaziť infekciou HIV (vírus spôsobujúci AIDS). Pri prevencii AIDS platí zásada

A – B – C

AAbstinencia

Najlepšou ochranou je zdržiavanie sa pohlavného styku s novými a neznámymi partnermi.
 

B Be faithful Buď verný/á

Čím máte menšie množstvo sexuálnych partnerov, tým menšie je Vaše riziko dostať sa do kontaktu s osobou infikovanou HIV. Vernosť vášmu partnerovi – partnerke vám obom može zachrániť zdravie a život.

C Condom – používaj kondón – Chráň sa
Pravidelným a dôsledným používaním prezervatívu sa chránite nielen pred infekciou HIV a inými sexuálne prenosnými chorobami ale aj pred neželaným tehotenstvom.

Pri správnom používaní kondómu je ako prevencia pred AIDS veľmi spoľahlivý. Na stránke www.unaids.org, čo je spoločna organizácia OSN, Svetovej banky a Svetovej zdravotnickej organizacie sa uvádzajú prieskumy, podľa ktorých je pravdepodobnosť nákazy pri pravidelnom pohlavnom styku s HIV pozitívnou osobou počas dvoch rokov bez použitia kondómu 14,21%, pri použití kondómu takmer nulová. 

Problemy nie su v priepustnosti HIV vírov, ako to zvykne byť často prezentované ideologicky podfarbenými názormi najmä z kruhov katolíckej cirkvi, ale v nesprávnom použití kondómu resp. použití nekvalitného kondómu. Ľudský faktor zapríčiňuje zlyhanie v ca. 3 % prípadov pri skúsených s pravidelným používaním kondómov a až v 12% pri nepravidelnom použivaní kondómov. Je teda v rukách každého páru, ako účinne sa dokáže chránit.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#zasady diskusie


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu