Príznaky tehotenstva

Prírodné vedy » Biológia

Autor: mamicka
Typ práce: Referát
Dátum: 07.01.2016
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 384 slov
Počet zobrazení: 2 932
Tlačení: 216
Uložení: 205

Príznaky tehotenstva

Predtým ako sa rozhodne žena navštíviť lekára, aby potvrdila alebo vyvrátila graviditu, môžu jej veľa prezradiť aj symptómy, ktoré často sprevádzajú začínajúce sa tehotenstvo. Niektoré ženy majú schopnosť spoznať, že sú tehotné aj podľa svojej intuície. Každé tehotenstvo je veľmi individuálne a nemusíte mať žiadne príznaky, alebo môžete mať všetky. Každá žena je individuálna, a tak treba k tomu aj pristupovať a vždy si tehotenstvo overiť u lekára.

Ranná nevoľnosť

Ranná nevoľnosť je jeden z príznakov tehotenstva, ale neznamená to, že sa musí vždy prejaviť. Rannou nevoľnosťou podľa štatistík trpí 50 percent budúcich mamičiek. Nevoľnosť sa môže vyskytovať nie len ráno, ale aj v noci a často môže spôsobiť zvracanie. Pri dlho trvajúcich nevoľnostiach a dlhodobom zvracaní môžu nastať aj zdravotné problémy.

Vynechanie menštruácie

Ďalším príznakom tehotenstva môže byť vynechaná menštruácia. Ak žena zistí vynechanie menštruácie mala by si čo najskôr spraviť tehotenský test, ktorý dostane voľne kúpiť v lekárni. Testy sú dnes už veľmi spoľahlivé, ale nevylučuje sa jeho zlyhanie buď v pozitívnom alebo negatívnom zmysle. Pri kladnom výsledku je potrebné potvrdiť tehotenstvo aj lekárom.

Vaginálny výtok

Vaginálny výtok patrí medzi ďalšie príznaky tehotenstva. Pokiaľ má žena vaginálny výtok a nijakým spôsobom ju neobmedzuje to znamená, že ju nepáli alebo nesvrbí, môžeme považovať výtok za ďalší z príznakov gravidity. V prípade, že výtok páli a svrbí môže sa jednať o príznaky pohlavnej choroby alebo infekcie. V tomto prípade je nutnú okamžite vyhľadať lekára.

Citlivosť na pachy

Začínajúce tehotenstvo žene prináša množstvo hormonálnych zmien, ktoré sa prejavujú citlivosťou na rôzne podnety ako sú niektoré pachy a chute. Žena môže pociťovať náhle zmeny nálad. Čo môže byť ďalší príznak tehotenstva.

Citlivosť prsníkov

Medzi časté príznaky tehotenstva patrí aj citlivosť prsníkov na dotyk. Ale v žiadnom prípade sa na to netreba spoliehať a vždy treba radšej bolesť konzultovať s lekárom. Bolesť môže byť príznak aj nejakej choroby.

Bolesť hlavy a únava, spavosť

Bolesť hlavy môže byť príznakom tehotenstva, ale treba dať pozor na to, že môže značiť množstvo ďalších problém ako je napríklad nedostatok tekutín. Ďalej žena môže trpieť únavou a spavosťou, ale ako už bolo spomenuté, netreba to brať hneď ako príznak tehotenstva.

Naduté brucho

Naduté brucho môže aj nemusí byť jasným príznakom tehotenstva. Aj keď sa často uvádza ako príznak tehotenstva, môže súvisieť z inými zdravotnými problémami.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu