Balený čaj

Prírodné vedy » Biológia

Autor: petuska1
Typ práce: Referát
Dátum: 09.02.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 234 slov
Počet zobrazení: 2 300
Tlačení: 259
Uložení: 308
Balený čaj
Do roku 1826 sa čaj predával ako vážený. Obchodníci veľmi radi podvádzali a primiešavali do čaju aj listy iných rastlín. V roku 1826 John Horniman zaviedol predaj čaju v zapečatených balíčkoch. Tento štýl balenia a predaja čaju sa nestretol okamžite s pozitívnou odozvou, predovšetkým u majiteľov obchodov. Predajcovia uprednostňovali predaj váženého čaju, keďže si mohli určovať profit podľa seba, a tak sa obohacovať na úkor zákazníkov. Horniman teda ďalej skúšal zaviesť a spopulárniť svoj nový predaj čaju. Do každého balíčku s čajom začal pridávať informácie o jeho zdravotných účinkoch a dodával ho predovšetkým lekárnikom. Tento spôsob predaja sa ujal nielen u lekárnikov, ale predovšetkým zákazníci získali väčšiu dôveru v kúpe kvalitného čajového tovaru.

Objav balenia a predaja čaju v podobe čajových vrecúšok bola čistá náhoda. Thomas Sullivan, importér čaju v New Yorku poslal raz vzorky čaju svojim zákazníkom v malých hodvábnych vrecúškach. Zákazníkom sa očividne páčil nový spôsob balenia, pretože hneď nato si objednávali čaj balený len vo vrecúškach.

Konzumácia a produkcia čaju narastá už po 5 000 rokov. Každoročne sa celosvetovo vypestuje okolo 3 000 000 ton čaju. Trh s čajom je v dnešnej dobe ovplyvňovaný 2 hlavnými faktormi. V rozvojových krajinách ľudia pijú čaj z toho istého dôvodu ako Európania začali a pili čaj počas predchádzajúcich troch storočí; je to jedinečná možnosť ako bezpečne uhasiť svoj smäd. V rozvinutých krajinách zase ľudia neustále vyhľadávajú nové a nové chuťové variácie čaju.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Bola to nahoda


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.030 s.
Zavrieť reklamu