Čo je to med?
Autor: milena
Typ práce: Referát
Typ práce: Referát
Dátum: 26.02.2014
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 137 slov
Počet zobrazení: 3 678
Počet zobrazení: 3 678
Tlačení: 300
Uložení: 272
Uložení: 272
Čo je to med?
Med získava robotnica včely medonosnej (Apis mellifera) z nektáru kvetov, medovice a z iných sladkých štiav rozličných rastlinných orgánov. Potom ho spracúva a enzýmovým štiepením v medovom žalúdku premieňa na med, pričom ho obohacuje niektorými látkami zo svojho organizmu. (Včela - robotnica je schopná vytvárať med aj zo sacharózy obsiahnutej v repnom cukre, ktorú enzymaticky rozkladá na glukózu a fruktózu.) Takto zahustenú tekutinu ukladajú do plástov a nechávajú dozrieť...
Farba, vôňa, chuť a konzistencia medu sú rozdielne podľa druhu medonosných rastlín, prípadne podľa dĺžky skladovania. Je to prírodná sladká hmota prírodného charakteru produkovaná včelami (Apis mellifera) z nektáru rastlín, zo sekrétov živých častí rastlín, alebo z výlučkov hmyzu cicajúceho živé časti rastlín, ktorý včely zbierajú, pretvárajú a obohacujú vlastnými špecifickými látkami, výlučkami svojich žliaz, ukladajú, zahusťujú, uskladňujú a ponechávajú v plástoch, aby vyzrel.
Med získava robotnica včely medonosnej (Apis mellifera) z nektáru kvetov, medovice a z iných sladkých štiav rozličných rastlinných orgánov. Potom ho spracúva a enzýmovým štiepením v medovom žalúdku premieňa na med, pričom ho obohacuje niektorými látkami zo svojho organizmu. (Včela - robotnica je schopná vytvárať med aj zo sacharózy obsiahnutej v repnom cukre, ktorú enzymaticky rozkladá na glukózu a fruktózu.) Takto zahustenú tekutinu ukladajú do plástov a nechávajú dozrieť...
Farba, vôňa, chuť a konzistencia medu sú rozdielne podľa druhu medonosných rastlín, prípadne podľa dĺžky skladovania. Je to prírodná sladká hmota prírodného charakteru produkovaná včelami (Apis mellifera) z nektáru rastlín, zo sekrétov živých častí rastlín, alebo z výlučkov hmyzu cicajúceho živé časti rastlín, ktorý včely zbierajú, pretvárajú a obohacujú vlastnými špecifickými látkami, výlučkami svojich žliaz, ukladajú, zahusťujú, uskladňujú a ponechávajú v plástoch, aby vyzrel.
Podobné práce | Typ práce | Rozsah | |
---|---|---|---|
Meď a zlúčeniny | Referát | 1 225 slov | |
Med | Referát | 2 628 slov | |
Med - história | Referát | 299 slov | |
Med využitie | Referát | 887 slov | |
Med - zaujímavosti | Referát | 367 slov | |
Med a potraviny | Referát | 779 slov | |
Med v kozmetike | Referát | 177 slov | |
Med - fyzikálne vlastnosti | Referát | 209 slov | |
Med zloženie | Referát | 246 slov | |
História medu | Referát | 659 slov | |
Získavanie medu | Referát | 202 slov | |
Liečivé účinky medu | Referát | 353 slov | |
Druhy medu | Referát | 181 slov | |
Zloženie medu | Referát | 124 slov | |
Tipy na medové skrášlenie | Referát | 763 slov |
Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:
#čo je to referát #med #chemia #čo je to referátDiskusia: Čo je to med?
Pridať nový komentárVygenerované za 0.021 s.