Med v kozmetike

Prírodné vedy » Chémia

Autor: milena
Typ práce: Referát
Dátum: 26.02.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 177 slov
Počet zobrazení: 3 705
Tlačení: 345
Uložení: 379
Med v kozmetike
Ženy dávno objavili skrášľujúce účinky medu. Kleopatra si údajne denne pridávala med do kúpeľa. Včelárky nemajú čas na také medové kúpele, ale zato si vedia z medu pripraviť rozličné krémy, masky a liečivé prípravky. Aj my máme zaužívané postupy na prípravu skrášľujúcich prípravkov.

Každý by sa mal pozerať na med aj z iného pohľadu, nielen ako na sladidlo do čajov, prísadu do receptov, doplnkov pri liečbe ochorení horných dýchacích ciest atď., ale ako na látku, ktorá nielen naše zdravie udržiava vo forme v zime,  ale pomôže aj ku kráse našej pleti. Hydratačné a zmäkčujúce účinky medu privíta aj naša pleť, ktorá je v zimnom období ešte intenzívnejšie vystavená nežiadúcim vplyvom vonkajšieho prostredia. Jej vysušenie spôsobuje nielen studené zimné počasie, ale aj suchý vzduch vykurovaných priestorov.

Med pokožku osviežuje
, ukľudňuje, vyživuje a aj na pleti sa uplatňujú jeho čistiace a antibakteriálne účinky. Regeneruje bunky na jej povrchu, aktivuje krvný obeh v cievach a tým prispieva, aby pokožka bola ešte mäkšia a hladšia. Presvedčiť sa o spomínaných účinkoch môže každý, kto si vyskúša niektorý z nápadov vonkajšej výživy.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#ucinne latky v kozmetike #zivotopis kleopatry #pletove kremy #med v kozmetike


Odporúčame

Prírodné vedy » Chémia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu