Ponuka internetu

Prírodné vedy » Informatika

Autor: kajuska
Typ práce: Referát
Dátum: 19.11.2009
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 350 slov
Počet zobrazení: 4 733
Tlačení: 494
Uložení: 461
Neinteraktívny spôsob komunikácie je ten, kedy užívatelia nemôžu okamžite reagovať. Teda informácie, ktoré sú vyslané jednou osobou sa k adresátovi dostanú po istom čase a ten na ne reaguje (ak reaguje) s istým časovým odstupom. Za neinteraktívnu komunikáciu považujeme posielanie informácií prostredníctvom e-mailu, odkazovej schránky, SMS ap.
 
- poštová schránka
- databanka informácií (www)
- noviny
- obchodný dom a banka
- kaviareň – diskusný klub
 
Zdieľanie údajov
Už vieme, že počítač musí mať pre prácu so sieťou sieťovú kartu a príslušné zariadenie, ktoré ho „spojí so svetom“. Avšak predstavte si, že máte doma dva počítače a chcete hrať po sieti nejakú zaujímavú hru, ktorú ste si doniesli na CD. Akékoľvek min. dva počítače môžu medzi sebou komunikovať a pritom nemusíte mať doma zavedený internet. Stačí, ak má každý z nich sieťovú kartu, nastavíte príslušné nastavenia siete – vašej vlastnej domácej, zvolíte si rovnaký názov pracovnej skupiny, aby ste sa navzájom videli, a môžete začať...
 
Konkrétne napr. pri tejto hre po sieti je jasné, že musíte obaja hrať jednu a tú istú hru (prakticky umiestnenú na jednom z týchto dvoch počítačov) ale fyzicky na dvoch.
 
-  Danú situáciu vyriešime tzv. zdieľaním údajov po sieti. To znamená, že jeden z vás bude mať hru nainštalovanú v počítači a druhý sa k jeho počítaču musí pripojiť.
-  Zdieľať (spoločne využívať)  môžete konkrétne súbory v priečinkoch, ale aj samotné jednotky počítača, napr. disk E, na ktorom máte hru nainštalovanú (alebo ju ťaháte z CD).
-  Pravým tlačidlom myši na priečinok ako jednotku (disk) sa vám otvorí dialógový panel, v ktorom nastavíte Zdieľanie a zabezpečenie...(Sharing and Security...)
 
Nastavíte si priečinok alebo jednotku (disk), ktorý sa má zdieľať. (v sieti ho môžete nazvať aj iným menom ako má v počítači). Pod daným priečinkom vám pribudne podopierajúca „ruka“– znak zdieľania.
 
Ak si chcete pozrieť, čo všetko je momentálne na vašom počítači nastavené na zdieľanie, t.z. k čomu všetkému sa môže dostať ten, kto je v rovnakej pracovnej skupine ako vy, spustíte si napr. Total Commander ...prepnete jednotku Sieť (vpravo sú všetky prístupné dokumenty, počítače pripojené v rovnakej pracovnej skupine ako ten váš a vľavo je disk vášho počítač)
 
Ak nechcete, aby niekto menil vaše sprístupnené súbory, ale kopírovať si ich môže, odstráňte kváčku...

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#internet referáty #história internetu


Odporúčame

Prírodné vedy » Informatika

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu