Búcsúznak a harmadikosok...

Cudzie jazyky » Maďarčina

Autor: erikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 15.03.2022
Jazyk: Maďarčina
Rozsah: 370 slov
Počet zobrazení: 754
Tlačení: 86
Uložení: 85

Búcsúznak a harmadikosok...

Kedves Negyedikesek,

nem könnyű feladat búcsúbeszédet írni. Nem könnyű, mert a búcsú mindig valaminek a végét, egy korszak lezárását jelenti, és nemcsak annak sajdul bele kicsit a szíve, aki elmegy, hanem annak is, aki marad. Engedjétek meg tehát, hogy a harmadikosok nevében néhány alkalomhoz méltó szót szóljak Hozzátok!

Az ember életében teljesen természetesen, olykor már megszokott időben és módon érkeznek el kiemelkedő események, a jelentős és felejthetetlen állomások. Egy ilyen ünnepi alkalomnak a részesei vagyunk most is. Nem csupán egymástól, tanáraitoktól, az itt maradó diáktársaitoktól vesztek búcsút, akikkel az itt eltöltött évek alatt együtt tanultatok, dolgoztatok és szórakoztatok. Búcsúzás ez eddigi életetektől, bizonyos értelemben korábbi önmagatoktól is.

Számtalan egyéni és közösen megélt élményt tudhattok magatok mögött. Emlékezetes osztálykirándulásokat, megmérettetéseket, iskolabálokat. Később visszatekintve bizonyára úgy fogtok a középiskolai éveitekre gondolni, mint életetek egyik legszebb szakaszára. Igaz, hogy a sok tanulás és az élet különböző területein való helytállás szükségessége által keserűbb pillanatokat is megízlelhettetek, de boldog percekben, sőt órákban sem szenvedtetek hiányt, gondoljatok csak vissza a bulikra, összejövetelekre.

Most eljött a pillanat, amikor itt hagytok minket, és kiléptek a nagybetűs életbe. Mától egyre inkább csak magatokra kell támaszkodnotok, új akadályokat kell átlépnetek, és lesz nehezebb feladatotok is, mint egy magyar dolgozat megírása legalább négyesre. Remélem, majd csak a szép emlékek maradnak meg emlékezetetekben, örömmel néztek vissza régi iskolátokra, és sosem felejtitek el, honnan indultatok, és mennyi mindent megtettetek azért, hogy eljussatok idáig.

Azt, ami az elmúlt három hónap alatt lezajlott, lehetetlen kikerülni, ugyanis tagadhatatlanul hatással van az egész világra. Néhányatokat biztos megviselt, hogy az érettségin nem bizonyíthattatok tanáraitoknak és saját magatoknak sem, de ne búslakodjatok, mi mindnyájan tudjuk, mire vagytok képesek, és biztosak vagyunk benne, hogy sikeresen leérettségiztetek volna.

Minden évben elballag néhány osztály, és jönnek utánuk újabbak. Mégis, mivel minden egyes tagja egyedi, űrt hagy valakiben a távozása. Most nincs lehetőség a ballagásra a megszokott körülmények között, hiszen ezekben a pillanatokban nem láthatunk benneteket, nem inthetünk búcsút egymásnak személyesen. Itt maradó diáktársainkkal őszintén reméljük, hogy mindegyikőtöknek sikerül megérkezni oda, ahova vágyai, céljai vezérlik. Bár fáj a búcsúzás, táplálkozzatok a középiskolában szerzett szép emlékekből, és mutassatok példát nekünk, akik egy év múlva ugyanott tartunk majd, ahol most ti. Az úthoz rengeteg szép élményt, sok sikert és boldogságot kívánunk nektek!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Cudzie jazyky » Maďarčina

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu