Mejkap - triky, rady, nápady

Ostatné » Nezaradené

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 20.02.2017
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 316 slov
Počet zobrazení: 1 878
Tlačení: 199
Uložení: 201

MEJKAP - triky, rady, nápady

V prvom rade je dôležité vybrať správny odtieň, aby ladil s pokožkou a vyzeral prirodzene. Pri jeho výbere nezabudni urobiť skúšku správnosti. Pomocou zrkadielka si potom môžeš pozrieť vybranú farbu na tvári najlepšie na dennom svetle. Na dosiahnutie dokonalého výsledku je potrebné najskôr pleť vyčistiť a použiť hydratačný krém. Potom už môžeš smelo naniesť mejkap do stredu tváre, na nos a líca a rozotrieť smerom von do stratena.

Pred každým líčením nesmieš zabudnúť pleť nakrémovať. Po krátkej chvíli sa pleťový krém dobre vstrebe a mejkap sa bude ľahšie nanášať - tým zabrániš vytváraniu rozdielov.Pred použitím tekutého mejkapu ním potras, pretože farebné pigmenty sa môžu usádzať na dne a výsledok by nemusel byť dokonalý.
Pre perfektný výsledok roztieraj tekutý alebo tuhý mejkap radšej prstami ako apliktorom. Teplota tvojich prstov totiž mejkap lepšie "roztopí " a ten sa potom ľahšie vstrebe.

Mejkap roztri rovnomerne na líca, čelo, nos, bradu a tiež na očné viečka. Začni od nosa, po lícach smerom von. Použi tak málo mejkapu, ako je len možné. Menej je viac. Korekciu chybičiek pleti urob krycou tyčinkou, ktorá by sa mala nanášať až na vrstvu denného mejkapu. Ak by si ju použila pred mejkapom, pri nanášaní by sa krycia tyčinka zotrela. Kryciu tyčinku použi v čo najsvetlejšej farbe a v čo najmenšom množstve. Púder je ďalšou dôležitou súčasťou mejkapu. Po nanesení tekutého mejkapu vytvára matný povrch a tiež pomáha iným mejkapovým prípravkom lepšie sa prispôsobiť pleti. Používaj vždy transparentný púder, tkorý dodá pleti matný vzhľad a zafixuje podkladový prípravok. Púder nanášej kozmetickým štetcom.

Na vytvorenie prirodzeného rumenca na tvoich líčkach použi lícenku. Pred jej použitím skontroluj, či si odklepala prebytočnú farbu zo štetca, aby si si nevytvorila príliš jasný odtieň. Farbu na líčka nanášaj na lícne kosti širokým štetcom. Pritom dbaj na to, aby si lícenku nenaniesla na nesprávne miesta. Vizážisti radia - nie ďalej ako pod stred oka a nie nižšie ako pod uši.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Prípravky na líčenie #matný #korekcia #Líčenie


Odporúčame

Ostatné » Nezaradené

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu