Tajomstvo bohatstva? Stačí len jediná zručnosť!

Ostatné » Nezaradené

Autor: joshua
Typ práce: Referát
Dátum: 20.06.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 340 slov
Počet zobrazení: 3 064
Tlačení: 336
Uložení: 315
Tajomstvo bohatstva

Ako zbohatnúť?  Stačí len jediná zručnosť.  Pretože materiálne bohatstvo je (a nie celkom nutnou) súčasťou úspechu, dám vám v tomto príspevku jednoduchý návod, ako ho dosiahnuť. Nie je to dokonca ani tak ťažké, ako by sa mohlo zdať.   Aby ste dosiahli bohatstvo, potrebujete totiž zvládnuť jedinú vec, a tou je motivácia.

Zdá sa vám to málo? Verte, že to tak jednoduché nie je, pretože túto zručnosť musíte zvládnuť hneď na troch úrovniach: Motivovať seba. Musíte naozaj chcieť, musíte sa motivovať natoľko, aby ste boli ochotní niečo obetovať, ak to bude potrebné. Trebárs značnú porciu vášho času a najmä pohodlie.  Motivovať niekoho, aby vám dal peniaze. Naozaj. Aby ste zbohatli (v materiálnom zmysle slova) znamená to, že vám niekto dá svoje peniaze.

Keď opomenieme falšovanie meny potom to, že budete mať peniaze znamená, že vám iní ľudia dajú tie svoje. Ak podnikáte alebo chcete podnikať, znamená to, že musíte motivovať vašich zákazníkov, aby vám platlili za vaše tovary alebo služby. Ak chcete dosiahnuť bohatstva ako zamestnanec (čo je nepochybne ťažšie, ak sa bavíme o naozajstnom bohatstve), musíte motivovať toho, kto vás platí, aby vás platil čo najlepšie. Alebo si nájsť niekoho iného a motivovať jeho.  Motivovať ostatných, aby pre vás pracovali.

Ako podnikateľ môžete rozvíjať svoj biznis prostredníctvom zamestnancov oveľa rýchlejšie. Ako zamestnanec budete v mnohých prípadoch pre zamestnávateľa cennejší a bude ochotný vám lepšie platiť, ak budete schopní viesť a riadiť ďalších ľudí.   To je všetko. Naozaj.  Ak ste čakali zaručený návod, ako zbohatnúť, máte ho. Len je treba ho uchopiť, riadiť sa týmto pravidlom a úspech sa dostaví. Ak ste čakali úplne konkrétny postup krok za krokom, na ktorého konci by bolo vytúžené bohatstvo, asi ste sklamaní.

Takýto návod samozrejme neexistuje
- ak by existoval, riadil by sa ním každý a už by ste ho poznali.  Snáď vám ale tento príspevok umožní uvedomiť si význam motivácie. Možno zistíte, že pre zbohatnutie sami nemáte dostatočnú skutočnú motiváciu, že je pre vás vlastne podstatné niečo iné, čo by ste mali museli obmedziť alebo obetovať.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#učebné zručnosti #tajomstvo #bohatstvo #uspech


Odporúčame

Ostatné » Nezaradené

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu