Príhovor pri príležitosti oslavy narodenia a krstu dieťatka

Pomôcky » Príhovory

Autor: margita (21)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 12.09.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 309 slov
Počet zobrazení: 1 340
Tlačení: 62
Uložení: 55

Príhovor pri príležitosti oslavy narodenia a krstu dieťatka

Milá ... (meno rodičov dieťatka)

Všetci vieme, ako veľmi ste si vašu/vášho ...(meno dieťatka) priali. Teraz je tu a my s vami chceme osláviť jeho príchod. Srdečne za to ďakujeme!

Pozvali ste Angeliku a mňa za krstných rodičov, a obaja sme svoje spolu kmotrovstvo radi prijali. Je to pre nás česť a vieme oceniť vašu dôveru v nás. Dávate nám možnosť sprevádzať vášho syna/dcéru až k jeho plnoletosti,vlastne nás tým priamo poverujete.

Budeme sa môcť podieľať na jeho šťastí aj na jeho starostiach. Pri všetkých životných problémoch sa naše krstňa na nás môže kedykoľvek obrátiť a spoľahnúť sa na nás.

Toľko k našim povinnostiam, ale neverím, že ich bude veľa, alebo že budú nejako veľké. V kruhu oslavujúcich vidím hneď štyroch prarodičov, na nás tak asi veľa práce nezostane.

K stráženie alebo k dohľadu nad školskými úlohami budú chcieť určite ako prvý zaskočiť babičky a dedkovia.

Jedna funkcia však nám v každom prípade zostáva: máme k vášmu synovi/dcere jeden morálny záväzok – starať o jeho kresťanskú výchovu. Sme poverení dohliadnuť na to, aby vyrastal vo viere svojich predkov.

Každý zo svojho vlastného detstva vie, že darčeky sú vždy vítané. Štedrý strýko a veľkorysá teta sú vždy “dobrý “. My sa však v budúcnosti nechceme tu a tam objavovať s nejakým darčekom a tak získavať priazeň malého...(meno dieťatka) tak materiálnym spôsobom. Chceli by sme dať našej úlohe trochu širší obsah.

Chceli by sme sa spoločne s vami o chlapčeka/dievčatko starať a dohliadať na jeho duchovný vývoj. To samozrejme neplatí len pre nejaké stavy núdze, to tým teraz vôbec nemyslím. Platí to pre obyčajné, všedné dni.

Dnes sme s tým začali pri krste v kostole a chceme tak pokračovať aj v budúcnosti. Tešíme sa s vami z tohto pekného zážitku. Krst požičiava nádej a dáva životu perspektívu.

Nech vám ... (meno dieťatka) rastie a prospieva!  

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Príhovor pri príležitosti oslavy narodenia a krstu dieťatka

Pridať nový komentár


Odporúčame

Pomôcky » Príhovory

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu