Kozarova jucha (hubová mliečna polievka)
Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.01.2023
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 120 slov
Počet zobrazení: 732
Počet zobrazení: 732
Tlačení: 37
Uložení: 43
Uložení: 43
Kozarova jucha (hubová mliečna polievka)
100-150 g sušených húb
1 kg „gruľa“ (zemiaky)
0,5 l mlieka
2 dl sladkej smotany
0,5 l „šedloho mleka“ (acidofilného mlieka, príp. ocot)
2-3 PL hladkej múky
2 l vody
1 PL soli
Do polovice hrnca dáme vodu, nasypeme polámané sušené huby a pridáme na malé kúsky pokrájané zemiaky. Posolíme a necháme variť, kým zemiaky a huby nezmäknú. Nakoniec to „zatrepeme“.
Zátrepka:
- V mlieku dôkladne rozmiešame 2-3 PL hladkej múky a vlejeme do polievky. Necháme prevrieť. Kyslú chuť urobíme
- „Šedle mleko“ (husté acidofilné mlieko) premiešame (rozhabarkujeme) so smotanou alebo mliekom, pridáme hladkú múku. Túto zátrepku vlejeme do polievky, necháme prevrieť a
K „juche“ sa najlepšie hodí čerstvý chlieb s masťou a soľou.
Popročské jedlá starých materí
Diskusia: Kozarova jucha (hubová mliečna polievka)
Pridať nový komentárVygenerované za 0.019 s.