Kozarova jucha (hubová mliečna polievka)

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 120 slov
Počet zobrazení: 732
Tlačení: 37
Uložení: 43

Kozarova jucha (hubová mliečna polievka)

100-150 g sušených húb

1 kg „gruľa“ (zemiaky)

0,5 l mlieka

2 dl sladkej smotany

0,5 l „šedloho mleka“ (acidofilného mlieka, príp. ocot)

2-3 PL hladkej múky

2 l vody

1 PL soli

Do polovice hrnca dáme vodu, nasypeme polámané sušené huby a pridáme na malé kúsky pokrájané zemiaky. Posolíme a necháme variť, kým zemiaky a huby nezmäknú. Nakoniec to „zatrepeme“.

Zátrepka:

  1. V mlieku dôkladne rozmiešame 2-3 PL hladkej múky a vlejeme do polievky. Necháme prevrieť. Kyslú chuť urobíme
  2. „Šedle mleko“ (husté acidofilné mlieko) premiešame (rozhabarkujeme) so smotanou alebo mliekom, pridáme hladkú múku. Túto zátrepku vlejeme do polievky, necháme prevrieť a

K „juche“ sa najlepšie hodí čerstvý chlieb s masťou a soľou.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Popročské jedlá starých materí



Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu