Juhočeské zemiakové (slejšky)

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 105 slov
Počet zobrazení: 476
Tlačení: 38
Uložení: 38

Juhočeské zemiakové (slejšky)

400 g olúpaných uvarených zemiakov, 100 g hrubej múky, 1 vajce, veľká žemľa, soľ, 20 g masti

Olúpané zemiaky, ktoré sme si deň vopred uvarili v šupke, jemne nastrúhame. Pridáme preosiatu múku, vajce a soľ. Rýchle spracujeme cesto ( čím dlhšie zemiakové cestá stoja, tým sú redšie ) a ušúľame z neho tenké valčeky. Vsypeme ich do vriacej osolenej vody, uvaríme a ocedíme. Po odkvapkaní vody ich rozložíme spolu so žemľou, pokrájanou na malé kocky, na dobre vymastený pekáč a krátko zapečieme v rozohriatej rúre. Jedlo podávame buď s kyslou kapustou, alebo omastené maslom, pokvapkané medom a posypané strúhaným perníkom. Môžeme ich tiež podávať ako prílohu k pečenému či inak vhodne upravenému mäsu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Staré recepty zo zemiakov



Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu