Deň učiteľov prejav

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 21.03.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 378 slov
Počet zobrazení: 5 166
Tlačení: 191
Uložení: 169

Deň učiteľov prejav 

Vážení hostia, milé kolegyne a kolegovia.

Neviem ako Vy, ale mne sa za tie roky učiteľskej praxe nestalo, aby sa zabudlo na 28. marec. Už pol storočia hovoríme tomuto dňu Deň učiteľov. Je symbolom „vďaky a uznania“ nielen pre učiteľa v pravom význame slova, ale aj pre všetkých tých pedagogických a nepedagogických zamestnancov školstva, ktorí sú neoddeliteľnou súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu.

Tak, ako vo všetkých iných školách – aj u nás sa výsledky našej práce prehodnocujú počas školského roka viackrát, ale viem, že práve v takýto slávnostný deň potešia úprimné slová vďaky a uznania viac ako inokedy.

Tradícia má v sebe čaro a nemyslím si, že rokmi by strácala táto tradícia „dňa učiteľov“ na význame. Práve naopak, je nadčasová, pretože ako povedal už dávno J.A.Komenský: učiteľ bude vždy ten, ktorý v spoločnosti „vzbudzuje ducha slobodného premýšľania a rozvíja cit osobnej zodpovednosti“.

Dovoľte preto vyjadriť vďaku a uznanie Vám všetkým, ktorých zásluhou funguje naša škola už pekných pár rokov. Oceňujem Váš profesionálny a ľudský prístup k žiakom, k práci, k prezentácii školy na verejnosti. Vďaka a uznanie patrí samozrejme aj tým, ktorí už nie sú aktívne činní, ale svoje si v školstve už „odžili“ a teraz si vychutnávajú život po svojom. Verím, že každý z nás sa bez problémov môže stotožniť s týmto konštatovaním A. Lincolna:

Robím najlepšie ako viem – maximum z toho, čo vládzem,

a to budem robiť až do konca.

Ak sa na konci ukáže, že som robil dobre, nezaváži nič z toho,

čo povedali proti mne.

Ak sa na konci ukáže, že som robil zle,

nič na tom nezmení ani desať anjelov,

ktorí budú prisahať, že som robil dobre...

Teším sa, že aj tento rok sme „Deň učiteľov“ nenechali bez povšimnutia a okrem „super školskej slávnosti so žiakmi, kde nechýbal vtip a dobrá nálada“ sme teraz všetci v očakávaní príjemného posedenia, zábavy, vzájomného pokecania, ale aj v očakávaní dobrého jedla a sladkých dobrôt... Všetky doterajšie „tajné“ prípravy nasvedčujú tomu, že dnes bude mať zelenú hlavne „sranda“. 

Chvíľu zabudnime na „vážne témy“, ktoré nás v školstve trápia, na chvíľu sa odpútajme od rodinných problémov, vypnime všetky rušivé momenty a s úsmevom a v pohode „relaxujme“. Venujme toto popoludnie len sebe, doprajme si oddych – veď si ho zaslúžime...

Jar a Deň učiteľov patria k sebe a aj keď v prírode tento rok jarné teplo ešte chýba, nech nechýba v našich srdciach. Nechajme prebudiť svoju „učiteľskú dušu“ naplno a napriek všetkému a všetkým buďme učiteľmi hodnými tohto mena...

Prajem Vám krásne popoludnie a pohodový večer...

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Deň učiteľov príhovor #prihovor na koniec školského roka #prihovor ucitela na zaciatku roka


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu