E-mail (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 19.01.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 190 slov
Počet zobrazení: 1 133
Tlačení: 103
Uložení: 97

E-mail (Úvaha) 

Ako každý deň po škole som si sadla za počítač. Mala som štyri správy. Dve boli od kamošiek, jedna taká reklamná, ale tá štvrtá ma zaujala. Bola to správa, ktorá sa preposiela, aby sa ľuďom v iných krajinách pomohlo. Pošli ďalej a pomôžeš. Aj keď to mohlo byť sčasti vymyslené, aj tak to bolo veľmi smutné.

Písalo sa tam o jednom dievčati asi v mojom veku. Bol to jej vlastný životopis. Žila v krajine, kde nie je sloboda. Ľudia sa tam nemôžu s nikým stýkať a hovoriť to, čo si myslia. Musia všetci robiť to, čo chce niekto iný. Nemôžu žiť slobodne. Ona pracuje už od svojich siedmich rokov. Nemá vzdelanie, pretože je v krajine, kde sa kladie dôraz na dobrú výchovu a poslušnosť pánovi. Vzali ju od rodiny, aby viacej poslúchala a pracovala. Vzali by aj jej súrodencov, ale tí boli chorí. Mali chorobu, ktorá je tam veľmi rozšírená a nedá sa liečiť.

Po prečítaní toho e-mailu som si uvedomila, že som rada, že žijem v tejto krajine. Aj keď nie sme nejaká veľká a bohatá krajina, ale máme slobodu. To je veľmi, veľmi dôležité. Neviem a ani si nechcem predstaviť, že by to aj u nás malo byť iné.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu