Slovensko – moja vlasť

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 195 slov
Počet zobrazení: 1 202
Tlačení: 70
Uložení: 57

Slovensko – moja vlasť

Krajina v ktorej žijem sa volá Slovensko. Je to neveľký štátik s asi piatimi miliónmi obyvateľov. Na Slovensku sa mi páči hlavne príroda, naše veľhory Tatry a príjemní ľudia. Niektorí však nie sú takí dobrí, pretože sa mi nepáči, ako sú tieto prírodné krásy zneuctené. Avšak to nie je jediným mínusom Slovenska.

Zápornou stránkou je aj naša vláda. Na Slovensku je veľká nezamestnanosť a tí čo pracujú, za tú prácu veľa nedostávajú. Myslím, že by s tým mali niečo robiť. Veľa ľudí žije od výplaty k výplate a tá suma nepokryje všetky ich výdavky. To je jediným mínusom tohto štátu. Milujem slovenskú prírodu, ktorá je bohatá hlavne na vrchy, jazerá a minerálne pramene. Naše Tatry navštevujú ľudia z celého sveta, obdivujú tú krásu a radi sem chodia zas a zas.

Príroda je taktiež veľmi krásna. Slovenské lesy majú veľkú rozlohu a žije v nich nespočetné množstvo živočíchov. Slováci sú veľmi prívetiví a milí, správajú sa k sebe úctivo a kedykoľvek ich navštívite, s otvorenou náručou vás prijmú. Samozrejme, každý sme iní, preto nie všetci Slováci sú takíto. Niektorí majú viac nedostatkov, ale myslím si, že keby ich chceli odstrániť, išlo by to veľmi ľahko. Napriek tomu milujem svoju vlasť, pretože nikde inde by som si život nevedela predstaviť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.026 s.
Zavrieť reklamu