Integrované programové vybavenie

Prírodné vedy » Informatika

Autor: diana
Typ práce: Referát
Dátum: 07.02.2010
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 901 slov
Počet zobrazení: 3 966
Tlačení: 445
Uložení: 485
Integrované programové vybavenie (kancelárske systémy) - char., význam, využitie

Microsoft Office 2000
Je to sada programov pre tvorbu dokumentov, komunikáciu a analýzu údajov. Uľahčuje prácu s údajmi aj spoluprácu s ostatnými užívateľmi. Celý rad analytických nástrojov zjednodušuje užívateľom prístup k dôležitým obchodným informáciám a pomáha skvalitňovať a urýchľovať rozhodovanie. Jednotlivé súčasti majú konzistentný vzhľad a ovládanie, takže je možné s nimi rýchlo a ľahko pracovať. Programy Office 2000 môžu pracovať na širokej škále počítačov, vrátane terminálov a osobných počítačov s operačným systémom Windows.
Všetky aplikácie Office 2000 sú vzájomne previazané, je teda možné ukladať údaje z jednej do druhej.

Microsoft Word 2000
Slúži k tvorbe textových dokumentov určených k tlači, správ elektronickej pošty a bežných dokumentov pre web, dokumenty môžu obsahovať tabuľky a obrázky a môžu byť aj viacjazyčné.

Microsoft Excel 2000

Poskytuje komplexné nástroje pre tvorbu, analýzu a zdiePanie kalkulačných tabuliek. Výsledky je možné prezentovať v podobe grafov, modelovanie uľahčujú kontingenčné taburky. V novej verzii je vylepšený prístup k celopodnikovým údajom na báze klient/server.

Microsoft PowerPoint 2000

Je program pre vytváranie grafických prezentácií.

Microsoft Publisher 2000

Slúži k tvorbe prvotriednych publikácií pre tlač aj web, ako sú časopisy, vizitky, katalógy, pohradnice, kalendáre a pod.

Micrososoft Outlook 2000

Poskytuje jednotné prostredie pre správu informácií rôzneho typu - elektronickej pošty, kalendárov, kontaktov a úloh - a uľahčuje ich zdieľanie s ostatnými užívateľmi.

Microsoft Acces 2000

Možno používať jednak ako samostatnú aplikáciu pre prácu s databázami, jednak ako klientské rozhranie k vePkým celopodnikovým databázam (napr. Microsoft SQL Server).

Microsoft Office 2000
Microsoft FrontPage 2000
Je program pre tvorbu prepracovaných webových stránok a správu webových uzlov.
Microsoft PhotoDraw 2000
Poskytuje komplexné nástroje pre prácu s rastrovou i vektorovou grafikou.
K všetkým verziám Microsoft Office sa dodáva naviac webový prehliadač Microsoft Internet Explorer.
 
Lotus SmartSuite
Millenium Edition 9.5
Lotus SmartSuite je komplexný balík kancelárskych aplikácií. História jeho aplikácií sa začala písať už dávno. Aplikácie ako Amipro, 1-2-3 alebo Organizer si získali veľmi veľkú popularitu nielen v zahraničí, ale vďaka lokalizácii aj u nás. Bohužiaľ rozhodnutím Lotusu sa SmartSuite prestal lokalizovať do niektorých jazykov, medzi ktorými bola aj čeština. To u nás spôsobilo jeho talmer úplný koniec.
SmartSuite však pokračuje ďalej na celkom dobrej úrovni v zahraničí, kde sa tento kancelársky balík teší popularite, hlavne vďaka vePmi dobrej podpore skupinovej spolupráce.
 
Dodávka, inštalácia a požiadavky
V dodávke Lotus SmartSuite Millennium Edition 9.5 nájdete inštalačné CD SmarSuite, inštalačné CD Lotus Notes 5.0, stručné manuály s popisom SmartSuite, Organisera a LotusScriptu. Ďalej tam nájdete používateľskú príručku SmartSuite Millennium Edition a každého určite poteší aj ľahká súprava slúchadiel s mikrofónom.
Minimálne systémové požiadavky sú PC s procesorom 486 a vyššie, 8MB RAM, 145MB na disku pre typickú inštaláciu (minimálna 99MBM, maximálna vyše 210MB), VGA grafika, jednotka CD-ROM a myš. Ako operačný systém môže byť použitý Windows 95/98 alebo NT.
 
Kancelárske aplikácie pre skupinovú spoluprácu
Lotus SmartSuite Millennium Edition sa skladá z množstva veľkých, či menších aplikácií, ktoré navzájom spolupracujú. Pre editáciu textov tu nájdete Word Pro (niekdajšie Amipro), ako tabuľkový procesor je známy 1-2-3, ďalej sú to prezentačný Freelance Graphics, databáza Aproach, vynovený plánovač a kontakt manažér Organiser R5, program pre publikovanie dokumentov na Internete a Intranete FastSite, multimediálny ScreenCam pre záznam obrazovky, centrála SmartCenter a IBM ViaVoice na rozpoznávanie reči.
Jednotlivé programy sa navzájom veľmi dobre dopĺňajú. Výhodou je rovnaký vzhľad, ovládanie a prístup k bežným funkciám ako je napr. prístup k Internetu, správa súborov, tlač odosielanie správ a pod. Aplikácie tiež zdieľajú spoločný kód, čo znižuje nároky na pamäť a disk.
Prostredie všetkých aplikácií zostalo oproti predchádzajúcim verziám bez zásadných zmien. Kto sa už s programami od Lotusu stretol, vie, že od ostatných Windows programov sa líšia inými ikonami, dialógovými oknami, záložkami v nich a ďalších drobnostiach, ktoré tvoria typické prostredie. Aplikácie používajú pre zmenu takmer všetkých parametrov informačné okná. Tieto okná "plávajúce" na povrchu obsahujú zložky, v ktorých sa zobrazujú a nastavujú vlastnosti aktuálneho objektu počas práce s ním.

Už v predchádzajúcich verziách ponúkal SmartSuite pokročilé možnosti v oblasti Internet nástrojov. V prvom rade je to možnosť uloženia všetkých typov dokumentov vo formáte HTML. K tomu pribudol FastSite - nástroj pre ich publikovanie na Intranete alebo Internete. Ďalej je to prepracovaný systém pre posielanie správ elektronickou poštou.
Veľkou prednosťou SmartSuite sú jeho možnosti v oblasti skupinovej spolupráce. Je už samozrejmosťou, že priamo z aplikácií je možné posielať vytvorené dokumenty iným užívateľom, integrované sú nástroje na jednoduchú výmenu informácií medzi vytvorenými dokumentmi a systémom Lotus Notes.

Systém vzájomnej spolupráce je v aplikáciách Lotusu označovaný ako TeamComputing a zahŕňa technológie:
® TeamMail
® TeamReview
® TeamConsolidate
® TeamSecurity
 
TeamMail umožňuje odoslanie súborov buď viacerým užívateľom naraz, alebo postupne po jednotlivých užívateľoch, čím sa vykonané zmeny a pripomienky prenášajú v tíme.
Prostredníctvom TeamReview je možné distribouvať dokumenty určené pre komentovanie a ich následnú konsolidáciu.
 
TeamConsolidate na základe pripomienok užívateľov ponúka možnosť vytvoriť výsledný tvar dokumentu. V priebehu tejto tvorby môžete tieto pripomienky akceptovať,upravovať ich, prípadne ich do dokumentu nezahrnúť.
 
TeamSecurity rieši v tímovej spolupráci otázku bezpečnosti a prístupu k dokumentom. Môžte tu špecifikovať prístupové práva pre jednotlivých užívateľov. Môžete napríklad povoliť len čítanie, zakázať premenovanie, editáciu štýlov a pod. Toto zabezpečenie sa môže vzťahovať, buď na celý dokument, alebo len na jeho časť. Tiež ho môžete definovať globálne, alebo len určitým užívateľom. Na zautomatizovanie často sa opakujúcich finkcií môžete v SmartSuite využiť zabudovaný LotusScript, ktorý je plnohodnotný jazyk dostupný takmer vo všetkých aplikáciách. Prakticky je tento makrojazyk zrovnateľný s VisuaIBasic for Application v produktoch Microsoft Office.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#programové vybavenie pre prácu s grafikou #Microsoft word #MS publischer


Odporúčame

Prírodné vedy » Informatika

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu