Myšlienky slávnych (Slávnostný prejav pri príležitosti otvorenia školskej knižnice)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 08.03.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 318 slov
Počet zobrazení: 153
Tlačení: 12
Uložení: 11

Myšlienky slávnych (Slávnostný prejav pri príležitosti otvorenia školskej knižnice)

Vážení hostia, učitelia, študenti a milovníci kníh,

Je mi veľkou cťou a potešením vás všetkých privítať na slávnostnom otvorení našej novej školskej knižnice. Dnes je to veľký deň, kedy sa splnil sen mnohých z nás - sen o priestore, kde môžeme objavovať a rozvíjať naše vedomosti, kreativitu a fantáziu.

Pri príležitosti tohto významného okamihu sa mi v mysli vybavujú slová múdrych a slávnych ľudí, ktoré nás inšpirujú a viedu na našej ceste za poznávaním a vzdelaním. Povzbudzujú nás k tomu, aby sme sa nikdy nevzdávali svojich snov a cieľov a neustále sa vzdelávali a rozvíjali.

Jeden z mojich obľúbených citátov je od Alberta Einsteina, ktorý povedal: "Fantázia je dôležitejšia ako vedomosti, pretože vedomosti sú obmedzené, zatiaľ čo fantázia obklopuje svet." Tieto slová nás povzbudzujú k tomu, aby sme snívali veľké sny a verili v silu našej mysle a kreativity.

Ďalšou inšpiráciou je slovná hra Rudyarda Kiplinga: "Kniha je stvorenie z mysle, ktoré hovorí do mysle, priateľ, ktorý porozumieš, aj keď je svet proti vám." Tieto slová nás upozorňujú na silu kníh ako zdroja múdrosti, poznania a porozumenia, ktorý nám môže pomôcť prekonať všetky prekážky a ťažkosti.

A napokon, nechajte ma spomenúť slová Margaret Meadovej, ktorá povedala: "Nikdy nespochybňujte, že malá skupina premyslených a angažovaných ľudí môže zmeniť svet. V skutočnosti, to je jediný spôsob, ako sa to stalo." Tieto slová nás povzbudzujú k tomu, aby sme verili v silu našej komunity a spoločne sa podieľali na budovaní lepšej a vzdelanejšej spoločnosti.

Dnešný deň je dôležitým míľnikom v našej škole a v našich životoch. Otvárame dvere novým možnostiam, dobrodružstvám a poznatkom. Verím, že táto knižnica sa stane miestom, kde sa budú diať veľké veci, kde budeme objavovať, učiť sa a rásť ako jednotlivci a ako komunita.

Ďakujem vám všetkým, ktorí ste prispeli k vytvoreniu tejto nádherné knižnice, a teším sa na spoločné objavovanie sveta kníh a poznania.

Ďakujem vám.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Myšlienky slávnych (Slávnostný prejav pri príležitosti otvorenia školskej knižnice)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu