Ako vybrať kliešťa? + VIDEO návod

Pomôcky » Ako?

Autor: ypsilon (15)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 29.05.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 205 slov
Počet zobrazení: 469
Tlačení: 50
Uložení: 47

Ako vybrať kliešťa? + VIDEO návod

  1. Získajte vhodné nástroje: Na odstránenie kliešťa budete potrebovať tenké hrotové kleštíky alebo špeciálne nástroje na odstraňovanie kliešťov, ktoré nájdete v lekárni.

  2. Pripravte si prostredie: Nájdite dobre osvetlené miesto s dostatočným priestorom na manipuláciu s kliešťom. Môžete si tiež pripraviť dezinfekčný prostriedok, ako je alkoholový roztok.

  3. Opatrne zachyťte kliešť: S použitím kleštíkov alebo iného nástroja zoberiete kliešťa čo najblíž k hlave a čo najbližšie pri pokožke. Buďte opatrní, aby ste kliešťa nezhltli alebo nepoškodili.

  4. Pomaly a rovnomerne vytiahnite kliešť: Pomaly a rovnomerne začnite tiahnuť kliešť smerom von, vyvíjajúc stály a mierny tlak. Snažte sa neohýbať ani netrhať kliešť, aby ste zabránili zlomeniu hlavy a zostatkov v pokožke.

  5. Zabezpečte úplné odstránenie: Po odstránení kliešťa dôkladne skontrolujte, či ste úplne odstránili všetky časti. Nepoužívajte oleje, ako napríklad petrolej alebo alkohol, na usmrtenie kliešťa pred odstránením, pretože to môže spôsobiť, že kliešť uvoľní viac toxínov.

  6. Dezinfikujte miesto: Po odstránení kliešťa dôkladne očistite miesto, kde sa kliešť nachádzal, pomocou dezinfekčného prostriedku, aby ste zabránili infekcii.

Je dôležité po odstránení kliešťa sledovať miesto uhryznutia. Ak sa objavia nezvyklé príznaky, ako je silné začervenanie, opuch, horenie, svrbenie alebo závažnejšie symptómy, vyhľadajte lekára čo najskôr, pretože to môže byť známka prenosu infekčných ochorení, ako je lymská borelióza.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Video: Ako vybrať kliešťa? + VIDEO návod



Odporúčame

Pomôcky » Ako?

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu