Zasa do školy (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Básne

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 31.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 291 slov
Počet zobrazení: 1 199
Tlačení: 62
Uložení: 58

Zasa do školy (Rozprávanie) 

Zasa do školy ... ako ten čas rýchlo letí..prečo musia byť tie prázdniny také krátke ? Sladký týždeň ničnerobenia a leňošenia by som nevymenil za nič na svete ale bohužiaľ je tu čas veľmi nechcený, čas keď všetci školopovinný „úbožiaci „ navštevujú tu búdu pripomínajúcu oddiel na psychiatrií a to školu. Po každom rannom zobudení sa pozriem do zrkadla a moje kruhy pod očami mi už nežne napovedajú, že ma čaká ďalší deň tyranie v uzavretej klietke zvanej škola.

Neviem čo som kedy komu urobil, že ma „Ten tam hore“ tak trestá, no vždy nejako potlačím chuť na samovraždu a vyberiem sa do školy na prvú hodinu. Po prvej hodine, ktorú väčšina ešte v biednom stave dospáva, prípadne chýba, sa začínajú pred školou formovať isté skupinky mladých ľudí s „respiračnými“ ťažkosťami, aby si odskočili na jednu „zdravotnú“.Ale poďme si uprestniť čo zažívam každý deň v milovanej škole

Vkročím dnu a namiesto pozdravu mi náš mrzutý školník Miško začne nadávať, že som sa neprezul. Nechápe, že mi mladí považujeme prezúvanie za zbytočnú stratu času. Ale nemám na výber a musím zamieriť do šatne. Toto miesto volám žalár...myslím, že všetci chápu prečo.

Po vynútenom prezutí bežím do triedy, aby som stihol od spolužiačky odpísať úlohy a čo to sa naučiť. Už po 5 minútach prvej hodiny si uvedomím, že ani dnes to nebude inak a zažijem deň plný nudy. Prvé dve hodiny, tak ako vždy, trávim tým, že snívam o tom, ako by som si ešte doma pospal, zvyšok dňa len rozmýšľam o tom, čo budem robiť po šiestich niekedy aj siedmich hodinách nudy a psychického blúdenia v škole.

No čo dodať k zaveru? Treba uznať že aj flákanie školy je považované za drinu. Veď už len 3 mesiace a konečne príde nami študentmi tak dlho očakávané dvojmesačné voľno.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Básne

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.029 s.
Zavrieť reklamu