Netopierí vývar – Miroslav Saniga

Slovenský jazyk » Básne

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 16.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 226 slov
Počet zobrazení: 797
Tlačení: 65
Uložení: 61

Netopierí vývar – Miroslav Saniga

Prípad netopiera v polievke patrí do kategórie kurióznych. Ako inak, prihodil sa nežnejšiemu pohlaviu, ktoré sa „lietajúcich myší“ a im podobných tvorov bojí ako čert svätenej vody.

Jedno nedeľné predpoludnie sa mi v mobilnom telefóne ozval zúfalý ženský hlas: – Keď vám, pán Saniga, poviem, čo sa mi pred chvíľkou prihodilo, určite mi neuveríte.

Všeličo som počul, všeličo zažil, keď mi teda pani ponúkla zaručene neuveriteľnú príhodu, nastražil som samozrejme obe uši.

– Ako tak miešam nedeľnú polievku, – spustila, – spadol mi do nej z digestora netopier. Keď v nej zatrepotal svojimi blanitými krídlami, div som infarkt nechytila.

– A čo ste s ním urobili?

– Nestratila som duchaprítomnosť a hneď som hrniec zaistila pokrievkou. Aj piglajzom som ju ešte zaťažila, aby sa z hrnca nebodaj nedostal von. Poraďte, čo ďalej...

– Nuž milá pani, netopier vo vriacej polievke vám už ničím nehrozí, – upokojoval som tetku s horkosťou v hlase. – Už sa tam hádam aj uvaril a vám nezostáva už nič iné, len ten netopierí vývar vyliať do odpadu a ešte dnes si nechať na digestor namontovať ochrannú sieťku, aby vám zasa zajtra alebo inokedy nespadla do polievky ďalšia „lietajúca myš“ alebo sova. Tá by vás iste viac vystrašila ako netopier...

Tetka dala na moju radu a ešte v ten večer mi zavolala, že už má digestor opatrený ochrannou sieťkou.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Próza – Hviezdoslavov Kubín



Odporúčame

Slovenský jazyk » Básne

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.058 s.
Zavrieť reklamu