Diskusia: Reprodukčné orgány muža a ženy

Prírodné vedy » Biológia

Autor: petka
Typ práce: Referát
Dátum: 05.10.2013
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 1 010 slov
Počet zobrazení: 15 360
Tlačení: 670
Uložení: 645

Diskusia (1 komentár)

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

Meno: Homer
Pridané: 09/02/2015 16:42
Nutné podotknúť, že správna funkcia reprodukčných orgánov nieje zárukou reprodukcie.
Ľudské telo disponuje nespočetným množstvom rôznych mechanizmov, ktoré nás "nútia"/motivujú robiť konkrétne činnosti. Napríklad. Dýchacia sústav. ak by sme mali správne fungujúce respiračné orgány, ale nefunkčný mechanizmus, ktorý nás núti dýchať, na základe nízkej hladiny kyslíku v krvi atď. takisto pri travniacej funkcii, bez pocitu hladu by sme nepríjmaly potravu (samozrejme pri absencii vedomosti..) a zomrely by sme. takisto nevyhntelnou súčasťou reprodukčnej funkcie je mechanizmus ktorý nás "núti" reprodukovať sa resp uspokojiť potrebu. (tvorba hormonov v puberte, ich kolísanie počas mensturacie, ovulacie atd atd..) tieto mechanizmy teda vytvaraju nejaku potrebu ktora musí byť uspokojena.
aby vsak napr traviaca funkcia fungovala správne, musí byť jej motivačný mechanizmus usmernený na objekty z ktorých dokážeme príjmať živiny a ktoré sú pre náš organizmus potrebné a nevyhnutné. súčasťou tohto mechanizmu je napríklad chuť, čuch atď.. ktoré vyhodnocujú zloženie potrevy. ak by bol tento mechanizmus narušený, človek by sa mohol ľahko otráviť resp poškodiť svoje zdravie.
takisto na to aby bola úspešná reprodukčná funkcia, jedinec musí byť priťahovaný objektom s ktorým sa dokáže prirodzene reprodukovať. ak je priťahovaný čímkoľvek iným, je tento mechanizmus narušený a jedinec je teda chorý. napr homosexualita pedofília nerkofilia atd..



Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu