Materská kašička

Prírodné vedy » Biológia

Autor: milena
Typ práce: Referát
Dátum: 04.03.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 140 slov
Počet zobrazení: 2 488
Tlačení: 283
Uložení: 289
Materská kašička

Materská kašička je výlučok faryngálnych (hltanových) žliaz včelích robotníčok, ktorý sa tvorí od 6. do 9. dňa ich veku. Týmto produktom kŕmia včeliu kráľovnú. Včelia materská kašička obsahuje základné nutričné látky potrebné pre udržanie dobrého zdravia. Obsahuje minerály, cukry, aminokyseliny, proteíny (bilkoviny), vitamíny skupiny B, vitamín A, C, D a E. Je to významný a veľký zdroj kyseliny pantoténovej (vitamínu B5). Má výrazne hormonálne účinky Vďaka svoju bohatému zloženiu a ideálnej kombinácii látok je včelia materská kašička výborný biostimulátor organizmu, ktorý dodáva človeku viac energie a radosti zo života.

Podľa odborníkov má výborné účinky pri aritmii srdca a ide o silnú látku, ktorej presné účinky na ľudský organizmus nie sú doteraz ešte presne známe. Má však veľmi nahorklú a zvláštnu chuť a pokiaľ ju požijete naraz, zatočí sa vám hlava. Okrem farmácie sa používa aj na výrobu kozmetických krémov, mydiel a vitamínových piluliek.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu