Vybrané slová po P – nácvičné diktáty

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 04.12.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 349 slov
Počet zobrazení: 13 275
Tlačení: 405
Uložení: 718

Vybrané slová po P – nácvičné diktáty

Precvič si vybrané slová po P

Vybrané slová po P – nácvičný diktát č. 1 

pýriť sa od pýchy, písomná práca, píliť drevo, pískať na píšťale, pilná práca, odpykať si trest, pýtať si pilník, pijavica mu pila krv, zapichnúť vidličku, pilot naštartoval, pitva vykonaná lekármi, balón sa prepichol, žiť v prepychu, psí pysk, detské pyžamo, napísať poviedku, opýtať sa, žiť si prepychovo

Vybrané slová po P – nácvičný diktát č. 2

Pýr rastie pri bystrine. Pytliak si odpykal trest. Príliš veľa sa pýtal. Pilot je pyšný na pyžamo. Obedoval pirohy a piškóty. Bývam v prepychovom dome. V pitvore nebol veľký prepych. Miro píska na koňa s raneným pyskom a kopytom.

Vybrané slová po P – nácvičný diktát č. 3 

Chlapi pílili drevo. Pištia a pískajú od radosti. Mama si dala rezeň s pyré. Otec si objednal pivo a pizzu. Pirát sa pýšil svojou pištoľou. Mená sa píšu s veľkým písmenom. Počuť zvuk kopýt a pišťanie kolies. V záhrade sme vytrhávali pýr. Pytliak sa zapýril od hanby.

Vybrané slová po P – nácvičný diktát č. 4 

Pytón má citlivý pysk. Ja mám rád opice. Pyšne ich kŕmim piškótami. Šimpanz našpúlil pyštek. Aj na pyžame mám obrázky opičiek. Pri tom prepychu sa začal pýriť. Tomáš k nám prišiel na pytačky. Ocko bol vždy pyšný na svoju dcéru.

Vybrané slová po P – nácvičný diktát č. 5 

Môj strýko Michal je pilotom. Je pyšný na svoje povolanie. Riadi prepychové lietadlo. Je to šikovný chlapík. Spýtam sa ho, či môžem letieť s ním. Môj otec má obuvnícke kopyto. Sme pyšní na jeho prácu. Po jeho výrobkoch je veľký dopyt. Idú výborne na odbyt.

Vybrané slová po P – nácvičný diktát č. 6 

Žriebätko má kopyto. Pýr je neobyčajná rastlina. V písanke je pijak. Dievčatá sa často pýria. Na pílenie používame pílku. Na ihrisku počuť pisk píšťalky. Dobrý žiak neodpisuje úlohu. Mamička kúpila knihu o pytliakovi.

Vybrané slová po P – nácvičný diktát č. 7 

Bol som na besede. So spisovateľom cestopisov. Býva sa v prepychu. Najprv si odpil z minerálky, a potom odpovedal na dopyty. Pri odpovedi sa trochu zapýril. Pýtal som sa na pytliakov pytónov. Pytón pyká za svoju vzácnu kožu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu