Diktát – interpunkcia pre 9. ročník

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 23.06.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 312 slov
Počet zobrazení: 13 282
Tlačení: 395
Uložení: 385

Diktát – interpunkcia (9. ročník)

Dievčatá majú odjakživa rady módu. Ale Jana a Ivana, to je hotová katastrofa! Fintia sa a predbiehajú, ktorá je lepšie oblečená. „Janka, máš super rifle,“ obdivuje Ivana, „kde si ich kúpila?“ „Neprezradím,“ smeje sa Janka. Trieda sa baví. Ich módne dialógy dobre pozná. Aj triedna, najlepšia učka v škole, si z nich často uťahuje. „Mladosť – pochabosť,“ hovorieva.

Fakt je, že dievčatá majú otestované všetky butiky v meste. Vedia presne, či je „in“ cyklámenová, čierna alebo modrozelená farba. Minule sa ale riadne dobehli. Mali sme večierok a ony obe došli v rovnakých červeno-čiernych pásikovaných šatách. Potom na seba zazerali ako nahnevané strigy. To je jasné, keď každá chcela byť za hviezdu, nie? Ale o chvíľu už zas sedeli pekne spolu, chichúňali sa a ohovárali ostatné spolužiačky. Sem-tam sme od ich stola začuli pohoršené výkriky: „Tá sukňa je ale otrasná!“ Inokedy to boli džínsy alebo topánky, ale ich kritike neušiel naozaj nikto. 

Diktát – interpunkcia (9. ročník)

Dievčatá majú odjakživa ______ módu. Ale Jana a Ivana to je hotová katastrofa Fintia sa a predbiehajú ktorá je lepšie oblečená. Janka máš super rifle obdivuje Ivana kde si ich kúpila?

Neprezradím smeje sa Janka. Trieda sa bav-. Ich módne _________ dobre pozná. Aj triedna najlepšia učka v škole si __________ často uťahuje. Mladosť pochabosť hovorieva. Fakt je že dievčatá majú otestované všetky __________ v meste. Vedia presne či je „in“ __________________ čierna alebo _____________________ farba. M-nule sa ale riadne dobehli. Mal- sme večierok a on- obe došl- v rovnak-ch ____________________________ pás-kovan-ch šatách. Potom na seba zazeral- ako nahnevané ____________. To je jasné keď každá chcela b-ť za hviezdu no nie Ale o chv-ľu už zas sedel- pekne spolu ch-chúňal- sa a ohováral- ostatné spolužiačk-. Sem tam sme od ich stola začul- pohoršené ______________: Tá sukňa je ale otrasná Inoked- to boli džíns- alebo topánk- ale ich ______________ neušiel naozaj nikto.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.035 s.
Zavrieť reklamu