Nácvičné diktáty na spodobovanie

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: filomena (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 31.03.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 242 slov
Počet zobrazení: 3 185
Tlačení: 86
Uložení: 84

Nácvičné diktáty na spodobovanie

Nácvičný diktát na spodobovanie č. 

V lese som stúpil na haluz. Zbadal som žaluď. Aj dub je plod. Našiel som hríb. Včela je bodavý hmyz. Malú loď unášal prúd vody. Mal lev zlomený zub? Seď ticho a jedz pomaly.

Nácvičný diktát na spodobovanie č. 2

Ľudka a Vladko navštevujú rezbársky krúžok. Včera sa vybrali na prechádzku do lesa. Začalo pršať. Dáždik utíchol, mraky sa roztrhli a slniečko vykuklo. Zbadali trieliť ježka a na slniečku sa vyhrieval had. V bažine žije žabka Hryzka. Zo zimného spánku sa prebúdzal medveď.

Nácvičný diktát na spodobovanie č. 3

Deti sa tešili na prázdniny. Navštívili Spišský hrad. Prehliadka hradu ich veľmi zaujala. Počas obeda urobili nákup v obchodnom dome. Kúpili si sladký med a obrázkové knižky. Sú v nich veselé vtipy a pekné rozprávky. Na rozlúčku si zaspievali rezkú pieseň a odcestovali autobusom domov do Košíc.

Nácvičný diktát na spodobovanie č. 4

Na jazyku med a v srdci jed. Byť krv a mlieko. Každý má svoj krík. Mal peňazí ako pliev. Pichal ako jež. Bol taký dobrý, že sa dal na chlieb natierať. Ťahali za jeden povraz. Prišiel potichu ako dážď.

Nácvičný diktát na spodobovanie č. 5

Na skalnatom brale stál mohutný hrad. Bol to najvyšší vrch v okolí. Padací most držala pevná reťaz. Na bránou visel kráľovský erb. Bol na ňom lev a medveď. Na nádvorí stál kráľovský koč a dedinský voz. Vo veľkej sále visel na stene krásny obraz. Rytieri tu kedysi skladali sľub kráľovi. Ich plášte zdobili kríže a kalichy ľalie. Neváhaj a choď sa tam aj ty pozrieť!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#diktáty na spodobovanie 4.ročník #diktát na spodobovanie #spodobovanie


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu