Čiarka v zloženej vete – podraďovacie súvetie

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 22.04.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 194 slov
Počet zobrazení: 1 670
Tlačení: 87
Uložení: 85

Čiarka v zloženej vete – podraďovacie súvetie (Diktát)

Kto do mlyna chodí, ľahko sa zamúči. Mrzí ma aj to, že som sa včera ani neozval. Kto neskoro chodí, sám sebe škodí. Nevedel, ako sa zachovať. Zdá sa však, že toto vymedzenie nie je namieste. Čo sa vlečie, neutečie. Je tu lepšie, ako som čakal. Nepýtaj sa prečo. Vždy sa dozvie ten, kto mlčí. Aký otec, taký syn. Nie som ten, za koho ma máte. Všetci, ktorí robotu skončili, môžu sa ísť umyť. Jano ostal taký, akoby ho obarili.

Videli, ako už prichádzajú. Rozhodol sa, že tam nepôjde. Rozmýšľal o tom, o čom počul. Mladomanželia často netušia, aké starosti na nich doľahnú po svadbe. Jánošík bol taký zbojník, že ho sedem regimentov nepremohlo. Spôsob, akým sa zvítali, hovoril za všetko. Bočná ulička, kde býval, bola prázdna. Až sa opäť stretneme, poviem ti o tom viac. Nemám kde spať. Zostaň tam, kde si. Dôkladné expertízy, ktoré dal urobiť, ukázali, že je to nápoj veľmi zdravý.

Prišiel, lebo nám chcel pomôcť. Hovoril tak, ako mu prikázali. Povedal, že ak bude vhodné počasie, pôjdeme na výlet. Hoci prišiel posledný, mal najviac rečí. Nebolo čo robiť. Rozkázal, aby mu priviedli koňa, a vydal povely.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu