Diktáty po obojakej spoluhláske M

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 03.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 401 slov
Počet zobrazení: 1 699
Tlačení: 103
Uložení: 113

Diktáty po obojakej spoluhláske M

Diktát po obojakej spoluhláske M č. 1

Školská myška Kamila sa prihlásila do súťaže Miss myš. Teraz drží diétu a do misky si dáva len malé zbytky syra. Tanec sa učí od myšky Milky z Myjavy. Neobyčajne milé šaty jej šijú myši z Mýta pod Ďumbierom. Trochu namyslený myší fotograf býva v Michalovciach. Aby jej urobil fotky, cestovala za ním cez Dukelský priesmyk. Keď získa titul miss, nebude namyslená. Zmizne ako namydlený blesk na Zelený mys.

Diktát po obojakej spoluhláske M č. 2

Dedko Michal býva na kopaniciach pri Myjave. V jeseni mu s ockom pomáhame smykovať polia. Okolo nás sa často hmýri dotieravý hmyz. Na okraji lesa sa občas mihnú srnky. Po práci sa namydlíme mydlom a poriadne sa umyjeme. Babička Michaela nám do misiek naloží mimoriadne dobré pirohy. Potom mi rozmixuje ovocie. Všetci si zahráme domino a mikádo. Nemyslite si, že táram nezmysly!

Diktát po obojakej spoluhláske M č. 3

V stredovekých mestách bývali mýtnici. Vyberali mýto pri vstupnej bráne. Všetci návštevníci mesta hodili do truhlice mince. Aj my dnes platíme mýto. Cestou k moru zaplatíme za jazdu po diaľnici. Neplatíme milióny, ale často sú to mimoriadne vysoké poplatky. Minister dopravy by si mal premyslieť, ako poplatky zmysluplne využije. My chceme kvalitné cesty! Mýlim sa?

Precvič si prvé 3 diktáty aj ako doplňovačky

Diktát (doplňovačka) po obojakej spoluhláske M č. 1

Školská m__ška Kam__la sa prihlásila do súťaže M__ss m__š. Teraz drží diétu a do m__sky si dáva len malé zb__tky s__ra. Tanec sa uč__ od m__šk__ M__lky z M__javy. Neob__čajne m__lé šat__ jej š__jú m__ši z M__ta pod Ďumbierom. Trochu nam__slený m__ší fotograf b__va v M__chalovciach. Ab__ jej urob__l fotky, cestovala za n__m cez Dukelský priesm__k. Keď získa titul m__ss, nebude nam__slená. Zm__zne ako nam__dlený blesk na Zelený m__s.

Diktát (doplňovačka) po obojakej spoluhláske M č. 2

Dedko M__chal b__va na kopan__ciach pri M__jave. V jesen__ mu s ockom pomáhame sm__kovať polia. Okolo nás sa často hm__ri dotieravý hm__z. Na okraj__ lesa sa občas m__hnú srnky. Po prác__ sa nam__dl__me m__dlom a poriadne sa um__jeme. Bab__čka M__chaela nám do m__siek nalož__ m__moriadne dobré p__roh__. Potom m__ rozm__xuje ovocie. Všetci si zahráme dom__no a m__kádo. Nem__slite si, že táram nezm__sly!

Diktát (doplňovačka) po obojakej spoluhláske M č. 3 

V stredovek__ch mestách b__vali m__tnici. Vyberali m__to pri vstupnej bráne. Všetci návštevn__ci mesta hod__li do truhl__ce m__nce. Aj m__ dnes plat__me m__to. Cestou k moru zaplat__me za jazdu po diaľnici. Neplat__me m__lióny, ale často sú to m__moriadne v__soké poplatky. M__nister dopravy b__ si mal prem__slieť, ako poplatky zm__sluplne využije. M__ chceme kval__tné cesty! M__lim sa? 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.011 s.
Zavrieť reklamu