Diktáty na vybrané slová po B

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 03.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 279 slov
Počet zobrazení: 1 903
Tlačení: 90
Uložení: 84

Diktáty na vybrané slová po B

Diktát na vybrané slová po B č. 1

Odvážny Bystrík chcel dobyť srdce princeznej Bibky. Chcel byť Musel preto dobyť pevnosť draka a pripraviť ho o jeho bydlo. S drakom sa bil veľmi dlho. Keď kohút vyletel na svoje bidlo a zakikiríkal, bitka skončila.Hradný šašo začal od radosti biť na bubon. Dobyvateľ Bystrík zjedol chlebík natretý bylinkovým maslom. Bol by zavolal Bibiáne, keby sa mu nevybil mobil.

Diktát na vybrané slová po B č. 2  

Pri bystrinke rastú rozličné bylinky. Pasú sa tam kobyla Kamila aj býk Cyril. Bizóna by si tam nenašiel. Jeho bydlisko je v cudzine. Na kopci stojí opustený starobylý hrad. V minulosti bol príbytkom kráľa. Potom ho dobyli Nejeden si pri tom vybil všetky zuby aj rozbil kolená. Všetky hradné zvony bili na poplach. Obyvatelia pod hradom si ťažko zháňali živobytie.

Diktát na vybrané slová po B č. 3  

Presťahovali sme sa z Bytče do Banskej Bystrice. Je to starobylé mesto pod vrchom Urpín. Bývame v modernom byte. Ocko v ňom nemusel pribiť ani klinec. Neďaleko Brezna je zaujímavá Bystrianska jaskyňa a lesnícky skanzen Vydrovo. Odvezie ťa tam starobylá železnička z Čierneho Balogu. Okolitý les je príbytkom divých zvierat. Škoda, že nie je bydlom rozprávkových bytostí.

Diktát na vybrané slová po B č. 4  

Na dvore pred bytovkou sa pobili Juro a Samo. Kamaráti bili na poplach a volali, aby prestali. Bili sa o nový bicykel. Pri bitke rozbili črepníky na susedinom okne. Boli v nich liečivé bylinky. Suseda ich ponúkala obyvateľom bytoviek. Bol po nich veľký dopyt a susede išli na odbyt. Obyčajne by sa to skončilo rodičovskou bitkou. Tentoraz si to chlapci odpykali sadením bylín. Kúpili ich až v Záhorskej Bystrici.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu