Cvičné diktáty – vybrané slová B, M, P, R

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 07.02.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 409 slov
Počet zobrazení: 1 769
Tlačení: 100
Uložení: 78

Cvičné diktáty – vybrané slová B, M, P, R 

Cvičný diktát po B

Bystrá kobyla Gitka sa s býčkom Bystríkom naháňali na obyčajnej lúke.
Babka má v obývačke starožitný nábytok. Na kabáte mám zbytočný gombík.
Bývalá suseda mala rada bylinkové čaje. Teším sa na nové bývanie a obyvateľov bytového domu. V okolí svojho bydliska jazdím na bicykli.

Vybrané slová po B, M, P, R, S, V, Z, L

Cvičný diktát po M

Pomýlil som sa o milimeter. Na umývadle máme vždy len tekuté mydlo. V noci bzučal dotieravý hmyz. Mama sa pošmykla a zlomila si ruku. Do automatu na minerálky sa platí len mincami. Ovocie má veľa vitamínov. Emil premýšľal nad nezmyslami. Žiaci sa hmýria na stoličkách. Už len minúta a bude koniec hodiny.

Cvičný diktát po P

Pyšný pytliak pyká vo väzení. Spisovateľ píše rozprávku o pyšnej opici. Triesku sme vytiahli s pinzetou. Tréner zapišťal na píšťalke. Pilot lietadla sa pýtal na čas odletu. Počas písomky som sa zapýril. V sobotu budú na dedine pytačky. Okolo záhrady je veľa pýru. Kobyla má kopytá.

Cvičný diktát po R

Ryba bola rýchlejšia ako rybárov háčik. V kolibe nám uvarili bryndzové halušky. Odhryzla som si z jablka až zostal len ohryzok. Rýdzi rytier býva v každej rozprávke. Strýko Richard má ryšavé vlasy aj bradu. Na križovatke stálo rýchle auto. Prečo sa rýpeš v jedle? V lese prýšti pramienok. Prikryl som sa s veľkým tričkom.

Cvičný diktát po B

B__strá kob__la Gitka sa s b__čkom B__stríkom naháňali na ob__čajnej lúke.
Babka má v ob__vačke starožitný náb__tok. Na kabáte mám zb__točný gomb__k.
B__valá suseda mala rada b__linkové čaje. Teším sa na nové b__vanie a ob__vateľov b__tového domu. V okolí svojho b__dliska jazdím na b__cykli.

Cvičný diktát po M

Pom__lil som sa o m__limeter. Na um__vadle máme vždy len tekuté m__dlo. V noci bzučal dotieravý hm__z. Mama sa pošm__kla a zlom__la si ruku. Do automatu na m__nerálky sa platí len m__ncami. Ovocie má veľa vitam__nov. Em__l prem__šľal nad nezm__slami. Žiaci sa hm__ria na stoličkách. Už len m__núta a bude koniec hodiny.

Cvičný diktát po P

P__šný p__tliak p__ká vo väzení. Sp__sovateľ p__še rozprávku o p__šnej op__ci. Triesku sme vytiahli s p__nzetou. Tréner zap__šťal na p__šťalke. P__lot lietadla

sa p__tal na čas odletu. Počas p__somky som sa zap__ril. V sobotu budú na dedine p__tačky. Okolo záhrady je veľa p__ru. Kob__la má kop__tá.

Cvičný diktát po R

R__ba bola r__chlejšia ako r__bárov háčik. V kolibe nám uvarili br__ndzové halušky. Odhr__zla som si z jablka až zostal len ohr__zok. R__dzi r__tier býva v každej rozprávke. Str__ko R__chard má r__šavé vlasy aj bradu. Na kr__žovatke stálo r__chle auto. Prečo sa r__peš v jedle? V lese pr__šti pramienok. Pr__kr__l som sa s veľkým tr__čkom.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu