Diktáty – Spodobovanie

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 07.02.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 422 slov
Počet zobrazení: 3 719
Tlačení: 150
Uložení: 132

Diktáty – Spodobovanie

Diktát na spodobovanie č. 1  

Bez práce niet pláce. Kto riedko seje, riedko žne. Kde niet poriadku, ide všetko do úpadku. Aký rozkaz, taký účinok. Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú. Kto sa bojí, neobstojí. Dobrého priateľa si váž - je ako drahý poklad.

Diktát na spodobovanie č. 2

Ľubka a Rudko sa tešia na rozprávkový príbeh pred spaním. Vtedy vkĺzne do izby dedko s rozprávkovou knižkou. Roztvára knižku a číta o malom klbku, ktoré sa zmenilo na ježka. Aj čerešňová halúzka za oknom sa nakláňa, aby lepšie počula. Po rozprávke sadá deťom na oči sladký sníček.

Diktát na spodobovanie č. 3 

Pomôžte mladším a slabším spolužiakom! Maľovaný krčah stál na položke. Poseď si s nami chvíľu! Deti jedli sladké krehké rožky. Nízky dom s vlhkými stenami ho odradil od kúpy. Včera som videl na rozkvitnutej hruške včely a vtáky. Nejedz surový hríb! Olovo je ťažký kov. Ľubka má zlatú retiazku. V knižke nájdem každú odpoveď.

Diktát na spodobovanie č. 4

Sused Vladko si odkrojil chlieb. Potom pil sladké mlieko s jemnou kožkou. Odchádzal s krčiažtekom do záhradnej búdky. Raz si ju musí dať do poriadku. Nasťahovali sa do nej žabky, vrabce, ba aj ježko sa tu objavil. Pod tenkou hladkou latkou zazrel labku jašteričky. Nad policou s náradím bola pribitá stará podkova. Dlážku vyzametal brezovou metlou a zľahka poutieral prach.

Diktát na spodobovanie č. 1 (Doplňovačka) 

Be__ práce niet pláce. K__o rie__ko seje, rie__ko žne. Kde niet poria__ku, ide všetko do úpa__ku. Aký rozka__, taký účinok. Ke__ __táčka lapajú, pekne mu spievajú. Kto sa bojí, neo__stojí. Dobrého priateľa si vá__ - je ako drahý pokla__.

Diktát na spodobovanie č. 2 (Doplňovačka)

Ľu__ka a Ru__ko sa tešia na ro__právkový príbe__ pre__ spaním. __tedy __kĺzne do izby de__ko s __ ro__právkovou kni__kou. Ro__tvára kni__ku a číta o malom kl__ku, ktoré sa zmenilo na je__ka. Aj čerešňová halú__ka za oknom sa nakláňa, aby le__šie počula. Po ro__právke sadá deťom na oči sla__ký sníček.

Diktát na spodobovanie č. 3 (Doplňovačka)

Pomô__te mla__ším a sla__ším spolužiakom! Maľovaný krča__ stál na polo__ke. Pose__ si s nami chvíľu! Deti jedli sla__ké kre__ké rožky. Ní__ky dom __ vl__kými stenami ho odradil o__ kúpy. __čera som videl na ro__kvitnutej hruške __čely a __táky. Neje__ surový hrí__! Olovo je ťa__ký kov. Ľu__ka má zlatú retia__ku. V kni__ke nájdem každú odpove__.

Diktát na spodobovanie č. 4 (Doplňovačka)

Sused Vla__ko si o__krojil chlie__. Potom pil sla__ké mlieko __ jemnou ko__kou. O__chádzal s krčia__tekom do záhradnej bú__ky. Ra__ si ju musí dať do poria__ku. Nasťahovali sa do nej ža__ky, vra__ce, ba aj je__ko sa tu o__javil. Po__ tenkou hla__kou la__kou zazrel la__ku jašteričky. Na__ policou __ náradím bola pribitá stará po__kova. Dlá__ku vyzametal brezovou metlou a zľa__ka poutieral pra__.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu