Založenie podniku spoločného stravovania

Spoločenské vedy » Ekonómia

Autor: katarina05 (19)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.11.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 321 slov
Počet zobrazení: 2 258
Tlačení: 116
Uložení: 138

Založenie podniku spoločného stravovania

A)-vysvetlite význam analýzy trhu pre podnikateľa

Jej cieľom je zhodnotiť pohyb trhových objektov (tovar, služby, peniaze) a vytipovať faktory kt. tento pohyb ovplyvňujú

Všímame si: -súčasný stav spotreby

-podiel jednotlivých komodít na celkovom predaji

-vývoj priemerných cien

-rozsah nákupu na úver

-vývoj nákladov na propagáciu

- definujte časti podnikateľského plánu

1.stručný opis majiteľa a projektu

2.predstavenie podniku, spoločnosti (právna forma...)

3.Opis produktu, výhody oproti konkurencii

4.SWOT analýza

5.Trh, odberatelia

6.Potreba začiatočného kapitálu, zdroje kapitálu

7.Marketing a predaj, motivácia

8.Cash Flow, Finančné kondície

- popíšte fázy podnikateľského plánu

  1. B) - vysvetlite význam komerčného poistenia pre podnikateľa

každý správny podnikateľ si dá poistiť svoj nadobudnutý majetok aby oň neprišiel z rôznych dôvodov. V dnešnej dobe poisťovne ponúkajú rôzne poistenia ktorými sú :

poistenie majetku (napr. poistenie proti pôsobeniu živlov, lom strojov, ušlý zisk, odcudzenie, poškodenie či zničenie majetku, poistenie prepravy…),

poistenie zodpovednosti za škodu,

poistenie profesijnej zodpovednosti za škodu,

poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú členmi orgánov spoločnosti,

poistenie právnej ochrany,

poistenie finančných strát,

- objasnite spojitosť Vyhlášky č.533 /2007 o podrobnostiach a požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania a hygieny budúcej prevádzky gastronomického zariadenia

Touto vyhláškou sa ustanovujú podrobnosti o

  1. a) hygienických požiadavkách na stavebno-technické riešenie, priestorové usporiadanie, vybavenie, vnútorné členenie a na prevádzku zariadení spoločného stravovania
  2. b) požiadavkách na výrobu, prípravu a podávanie pokrmov a nápojov,
  3. c) požiadavkách na výživovú hodnotu pokrmov,
  4. d) požiadavkách na postup pri odbere vzoriek hotových pokrmov a pri ich uchovávaní a na obsah dokumentácie o odobratých vzorkách,
  5. e) požiadavkách na dodržiavanie osobnej hygieny a dodržiavanie hygienických požiadaviek zamestnancami zariadenia spoločného stravovania.

 C)-zostavte súvahu spoločnosti Gama s.r.o. ktorá mala na začiatku účtovného obdobia nasledovný stav majetku a zdrojov krytia:

A Súvaha k 1.1.2013 P

Bankový účet 9500,- Krátkodobé bankové úvery 5000,-

Odberatelia 3800,- Zákonný rezervný fond 1200,-

Pokladnica 420,- Dodávatelia 2600,-

Stavby 80000,- Zamestnanci 4320,-

Materiál na sklade 6300,- ZI 104900,-

Softvér 3000,-

Samostatné hnuteľné veci 15000,-

118 020,- 118 020,-

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#zariadenie prevádzky


Odporúčame

Spoločenské vedy » Ekonómia

:: Aktuálne kurzy mien ECB

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu