Slávnostné gastronomické príležitosti v kongresovom hoteli

Spoločenské vedy » Ekonómia

Autor: katarina05 (19)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.11.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 682 slov
Počet zobrazení: 1 791
Tlačení: 101
Uložení: 103

Slávnostné gastronomické príležitosti v kongresovom hoteli

A) - definujte kongresový hotel a kongresové podujatia

Kongresový hotel: Ubyt. zariadenie určené na realizovanie kongresových podujatí a to najmä kongresov, konferencií a seminárov. Je vybavený rokovacími priestormi, ktoré umožňujú variabilnosť ich použitia a má technické podmienky na poskytovanie týchto služieb. Musí spĺňať určitý počet fakultatívnych bodov. Najmenej 3*.

Kongresové podujatia: Je to stretnutie účastníkov KCR, ktorý spojené s cestovaním a pobytom za účelom vedeckým a odborných informácií, poznatkov a skúseností. Môžu byť tradičné (kongres, konferencia, sympózium, seminár), výstavné a veľtrhové.

- popíšte vybavenosť kongresového hotela pre poskytovanie kongresových služieb:

Hotel by mal byť vybavený modernou technikou: laptop, počítač, fax, kopírka, LCD TV, CD prehrávač, DVD prehrávač, flip chart, projekčné plátno, dataprojektor, mikrofón mobilný, tlmočnícke služby, fax, kopírka.

B) - navrhnite OTZ recepcie, vrátane rozpočtu a vyúčtovania

Recepcia – menej formálna ako banket, ľudia sa voľne pohybujú a nadväzujú kontakty, väčšinou hosť nemá svoje miesto na sedenie. Viac ľudí ako banket.

Príprava práce sa riadi podľa rozsahu objednávky t. j. – úprava miestnosti, rozostavenie bufetových stolov, zabezpečenie potrebného inventára a jeho príprava, výdaj materiálu, chladenie nápojov, založenie mís asi pol hodinu pred začiatkom akcie.

Studený bufetový stôl

Jednotlivé stoly sú presne usporiadané a prestreté obrusmi, alebo inými dekoráciami, spravidla dosahujúcich po zem najmenej 5 až 10 cm od nej. Na bufetovom stole nechýba vhodná kvetinová dekorácia. V popredí sú umiestnené dezertné taniere, vedľa tanierov vľavo dezertné vidličky, vpravo dezertné nože. Vľavo od vidličky alebo nad nimi sa zakladajú obrúsky. V priestoroch tanierov je uložené pečivo, chlieb zakrytý obrúskom. K studeným misám sú k dispozícii prekladacie príbory. Pri cukrárskych výrobkoch sa zakladajú múčnikové vidličky, kávové a múčnikové vidličky.

Teplý bufetový stôl
Teplý bufetový samoobslužný stôl, ktorý je umiestnený prevažne oddelený od studeného je vybavený príslušným inventárom podľa charakteru podávaného inventára pre sortiment jedál. A doplnení dochucovacími prostriedkami. Pripravené dezertné taniere sú predhriate. Teplý stôl sa niekedy nahradí alebo kombinuje s teplým vozíkom.

Nápojové stoly
Sú umiestnené prevažne mimo hlavného bufetového stolu v rôznych miestnostiach. Ich vybavenie zodpovedá v podstate pracoviska v bare. Pripravené sú špeciálky, ľad, nože, citróny, slamky, ozdoby a pod. Vhodne je usporiadané sklo odpovedajúceho sortimentu v určitom usporiadaní, pri čom sa počíta priemerne s troma pohármi na jednu osobu ( aperitív, pivo, víno). Bezprostredne pred začatím akcie sú okrem piva ostatné nápoje v určitom množstve rozliate v pohároch. V miestnosti sú umiestnené stoličky, servírovacie stolíky, popolníky, malé stolíky. Pri celkovom usporiadaní miestnosti sa rešpektuje potreba voľného priestoru pre pohyb hostí.

Rozdelenie práce a počet pracovníkov sa riadi rozsahom ( počtom hostí ).

Vedúci rautu: Zodpovedá za prípravu a celý priebeh akcie, rozdeľuje pracovné funkcie, zodpovedá za riadne vyúčtovanie akcie podľa platných noriem a smerníc závodu.

Čašníci: Zodpovedajú za prípravu bufetového stola, za jeho doplňovanie, udržovanie, pomáhanie hosťom pri výbere jedál, odkladaní prázdnych mís, meniť popolníky a doplňovať potrebný inventár, odkladá použité nádoby, sklo a rešpektuje ďalšie pokyny od vedúceho akcie.

Čašník - nápojar: Zaisťuje sortiment nápojového stola ručí za správnu teplotu nápojov zodpovedá za dostatočné vybavenie skla a príslušných doplnkov, dbá o stále estetické usporiadanie a poriadok svojho pracoviska.

Kuchár: Zabezpečuje prípravu a podávanie jedál, jedál s teplého bufetového stola, pomáha hosťom pri ich výbere.

- zostavte sortiment nápojov a jedál pre studenú kuchyňu:

Mäsová misa: terina z kuracieho mäsa s orieškami, morčacia roláda s mrkvou

a pistáciovou krustou, bravčová panenka plnená sušeným ovocím

Misa z údenín: rôzne druhy údenín kombinované s údenou šunkou a údeným syrom

Roládová misa: špenátová, syrová a slaná roláda z piškótového cesta

Nárezová misa: rôzne druhy salámy ( moravské mäso, dekora karé, kuracia,...)

Rybacia misa: lososové rolky s kaparami

Syrová misa: tri druhy syra, zem. šalát, nivové guľôčky, korbáčiky

Ovocná misa: rôzne druhy ovocia

Sladká misa: terina z palaciniek, Sacherove tortičky, panna cotta (mango, kokos,

káva), šamrole, košíčky s vanilkovo – vaječným krémom

Nápoje k jedlám: bravčová panenka – Pinot noir, klobása – Cabernet Moravia, Hubert de Luxe – vhodné k jahodám, Lososové rolky – Petit merle rose (Merolot), miešané nápoje – pinakoláda, mojito, Manhatan, ...

- uveďte možnosti voľno časových aktivít pre účastníkov KCR:

Slúžia na spestrenie pobytu účastníka KCR:

  • výlety do okolia – propagácia regiónu, atraktivít v okolí
  • spoločenské a kultúrne podujatia – divadlo, balet, muzikál, módna prehliadka
  • športové podujatia: a) intdorové – priamo v hotely = relax centrá, biliard, masáže
  1. b) outdorové – vonku, mimo hotela = golf, streľba, volejbal
  • animačné programy
Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Gastronomický inventár #Gastronomické  spoločenské podujatia #Banket #Inventár

Diskusia: Slávnostné gastronomické príležitosti v kongresovom hoteli

Pridať nový komentár


Odporúčame

Spoločenské vedy » Ekonómia

:: Aktuálne kurzy mien ECB

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu