Zdôvodnite potrebu filozofie v súčasnom období

Ostatné » Náuka o spoločnosti

Autor: katyp (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 25.09.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 178 slov
Počet zobrazení: 956
Tlačení: 117
Uložení: 115

Zdôvodnite potrebu filozofie v súčasnom období

Koniec 19st. prináša radikálne zmeny vnútornej štruktúry fil.poznania. Musíme si dať pozor na to, že aj filozofiu môže človek zneužiť.

Veď z histórie poznáme tak veľa príkladov, keď určití jedinci doslova využili filozofiu pre svoje vlastné utilitárne a egoistické účely a dopadlo to hrozne. Spomeniem len niekoľko príkladov: fašistická ideologická filozofia Hitlera, komunistická ideologická filozofia Lenina a Marxa. Veď človek má využívať filozofiu, aby sa obohatil a čerpal z nej.

Filozofia je tu pre nás, nie my pre filozofiu. Problém bol v tom, že jeden človek využil filozofiu proti druhému – a pritom to nebola filozofia, ale nesprávny názor, formulovaný tak, že sa zdal vedecký. Teda filozofiu považujem aj dnes za veľmi užitočnú a dôležitú vedu, len ju človek musí správne využiť a osvojiť si pre svoj život. Filozofujme i dnes, študujme filozofiu, uvažujme nad jej krásou a hĺbkou!

Avšak všetko to konajme s najväčšou zodpovednosťou a pokorou voči Bohu, druhým, sebe samým, svetu i histórii!.úlohy byť strážcom rozdielov a hraníc sa fil.nemôže vzdať,vzdala by sa totiž svojej identity.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Ostatné » Náuka o spoločnosti

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.023 s.
Zavrieť reklamu