Predslov, príhovor ku Dňu matiek

Pomôcky » Príhovory

Autor: janci
Typ práce: Ostatné
Dátum: 02.08.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 155 slov
Počet zobrazení: 959
Tlačení: 129
Uložení: 143

Predslov, príhovor ku Dňu matiek

Milé mamičky,

priblížili sa dni, kedy si deti viac ako inokedy uvedomujú svoj hlboký vzťah k Vám, k mamičkám. Vyjadrujú ho spontánne slovami – láska, ľúbenie, radosť...

Vek dieťaťa je vekom cítenia a prežívania. Emocionalita je pôdou, z ktorej dieťa rastie. Dieťa v predškolskom období pristupuje ku všetkému prostredníctvom citov. Cit je pre dieťa najvýznamnejšou pohnútkou k činnosti, najvýznamnejší motivačný činiteľ.

Duševný život dieťaťa je do šiestich rokov z veľkej časti ukončený. Detské prežívanie sa stáva pokladom, z ktorého čerpá celý život.

Aj od nás, od učiteľov, sa vyžaduje vytvárať pre deti dlhodobé socio-emocionálne naladenie, pozitívnu klímu a utváranie prostredia bohatého na citové zážitky.

Tak ako v minulých mesiacoch podnetom pre tieto zážitky bolo vianočné obdobie, fašiangové, veľkonočné, teraz je to práve obdobie Vášho sviatku.

Deň matiek je plný emócií, lásky, radosti, potešenia. Prajeme Vám, aby ste si tieto chvíle vychutnali a aj vy vložili do svojho srdca ako ten najvzácnejší darček, darček od svojich detí v podobe pesničiek a básničiek.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Príhovory

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu