Príhovor k úvítanie do života

Pomôcky » Príhovory

Autor: margita (21)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 12.09.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 255 slov
Počet zobrazení: 1 622
Tlačení: 70
Uložení: 62

Príhovor k úvítanie do života 

Vážení prítomní,

Ako by to bolo včera, čo sme krstili našu dcéru. A dnes jej synčeka. Veru život plynie rýchlo, ani nevieme kam sa tie roky podeli, už naše deti majú deti.Možno práve preto, že sme už starší a čas akoby šiel čoraz rýchlejšie, si tie príjemné chvíle viac vážime a chceme si ich vychutnať čo najviac. Jednou z takýchto chvíľ je držať v náručí vlastné dieťa. Sám sa pamätám, aký je to úžasný pocit.

Keby sa ma Boh spýtal, ktorú časť života by som chcel prežiť ešte raz, bez váhania by som odpovedal, že roky, keď naše deti boli malé. Ale takáto možnosť samozrejme nepríde. Každý sme tu len raz a každý okamih v živote je len jeden.

Z úprimného srdca našim deťom prajem, tak trochu závidím, no v dobrom slova zmysle, že túto nádhernú časť života majú pred sebou. Pravdaže, byť rodičom je nielen radosť, ale aj mnoho povinností a starostí. Chcem, aby ste vedeli, že my Vaši rodičia budeme stáť pri Vás a snažiť sa Vám pomáhať ako to bude v našich silách. Však sme ešte plní energie.

Sám sa teším na to, ako budeme v roli starých rodičov, ako budem s vnukom chodiť na výlety, hrávať s ním futbal. Myslím, že príchodom nového člena do rodiny sa v našich životoch otvára nová epizóda.

Všetci budeme s radosťou sledovať, ako náš vnuk rastie, budeme ho s potešením sprevádzať v jeho prvých rokoch života a pomáhať mu naberať ten správny životný smer.

Všetko dobré Ti prajeme, vnúčik náš!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Príhovory

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu