Stužková príhovor pre rodičov

Pomôcky » Príhovory

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 21.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 277 slov
Počet zobrazení: 580
Tlačení: 58
Uložení: 53

Stužková príhovor pre rodičov 

Drahí rodičia,

dnes je jedna z tých chvíľ, kedy sa Vám môžeme a chceme s úctou takto slávnostne za všetko poďakovať.

Prvá etapa života – maturita je pred nami. Stojíme tu, čakáme na zelené stužky a vy si nás môžete s hrdosťou prezrieť krásne oblečených a takmer dospelých.

Naše mamky a ockovia...tak rýchlo ubehol čas... vy ste boli tí, ktorí nás učili prvé krôčiky a prvé slovíčka. Fúkali rozbité kolená, stierali posledné zabudnuté slzy. Boli ste prví, ktorí sa tešili z každého nášho aj malého úspechu, ale aj karhali za nesplnené sľuby či úlety. Vy ste tí, ktorí nás viedli a vedú cestičkami života.

Počúvate tieto slová a v mysli sa vám odvíja film so spomienkami... Zvláštne chvenie, úsmev aj slza na Vašich tvárach. Tlkot sŕdc priam hmatateľný. Ako rýchle to všetko prešlo. Osemnásť či devätnásť rokov...Malinké dieťa, živý voňavý balíček...to už je dávno preč!

Teraz tu stojíme pred bránou do sveta dospelých. Vďaka Vám. Vďaka Vašej starostlivosti, láske a nehe. Spolu sme hľadali kľúč do dospelosti. Bol to krásny aj únavný čas. Došli sme spoločne do tejto chvíle a spoločne Vám preto ďakujeme.

Veríme, že ste na nás v tejto chvíli veľmi hrdí. Veríme, že v živote Vám budeme môcť dokázať, že ste z nás vychovali samostatných , zrelých a čestných ľudí.

Aj napriek našej dospelosti sme stále Vaše deti. Pod Vašimi ochrannými krídlami je stále dosť miesta. Vieme to a prídeme sa pod ne ukryť vždy, keď sa budeme chvieť zimou a túžiť po Vašom objatí.

Nie, to nie sú slová rozlúčky, sú to slová začiatku nášho dospeláckeho života. Našli sme kľúč od trinástej komnaty a spolu s Vami do nej vstupujeme. Začíname práve dnes. Spolu s Vami chceme stráviť dnešný, pre nás jedinečný večer.

Príjemný dobrý večer Vám prajú Vaše ratolesti!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Príhovory

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu