Vianočný príhovor od starostu obce

Pomôcky » Príhovory

Autor: vikina (21)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 29.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 308 slov
Počet zobrazení: 700
Tlačení: 55
Uložení: 56

Vianočný príhovor od starostu obce 

Vážení a milí spoluobčania,

po roku sa opäť priblížili tie najkrajšie sviatky roka – Vianoce.

Napriek tomu, že Vianoce sú každý rok, ich okúzľujúce čaro sa nedá ničím nahradiť ani napodobniť. V tento sviatočný čas, si viac ako inokedy uvedomíme, že napriek dospelosti v každom z nás drieme kúsok malého dieťaťa, ktoré netrpezlivo čaká na nádherne pripravený štedrovečerný stôl, voňavú kapustnicu, žiarivý stromček a darčeky, ktoré nás pod ním čakajú.

Spoločné chvíle so svojimi najbližšími, sú však najkrajším darčekom, ktorým sa môžeme vzájomne obdarovať. Prestaňme na chvíľu myslieť na povinnosti a problémy, ktoré nám so sebou prinášajú všedné dni a prežime pokojné chvíle v kruhu svojich blízkych.

Spomeňme si aj na svojich blízkych, ktorí sú ďaleko. Spomeňme si na svojich blízkych, ktorí už, bohužiaľ, nie sú medzi nami, ale stále žijú v našich srdciach a spomienkach.

 Poobzerajte sa okolo seba a urobte radosť nielen sebe, ale i niekomu, kto je smutný, sám, či opustený a darujte mu svoj úsmev, lásku alebo iba misku kapustnice, či vrecúško medovníkov. Určite sa Vám takýto skutok lásky vráti v podobe dobrého pocitu, že ste mohli niekomu spraviť radosť a v jeho očiach vyčarovať úsmev. Nikdy nevieme, kedy sa nám tento dobrý skutok vráti, veď dobro vždy tvorí ďalšie dobro a láska sa láskou odpláca.

V príjemnom teple domova budú znieť vianočné koledy a modlitby, ale aj poďakovania za končiaci sa rok, či prosby za zdravie a spokojnosť do toho nasledujúceho. Akokoľvek sa nám životné okolnosti menia, jedno nech ostane nemenné, dôležitosť ľudskosti v nás a medzi nami.

Želám Vám, milí spoluobčania, aby ste mali tie najkrajšie a najpokojnejšie Vianoce, aby ste niekomu vyčarovali v srdci pocit lásky a šťastia.Prajem Vám, aby ste za svoje dobro dostali dobro a za lásku iba lásku. Prajem Vám, aby boli Vaše Vianoce naplnené čarovnou vôňou, pokojom a pohodou v kruhu ľudí, ktorí Vás milujú.

Prajem Vám šťastné, veselé a voňavé Vianoce!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Príhovory

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu