Rosolova polevka (rôsolová polievka)

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 109 slov
Počet zobrazení: 2 257
Tlačení: 66
Uložení: 85

Rosolova polevka (rôsolová polievka)

1-2 l rôsolu z kyslej kapusty

10 – 15 g masla (masti)

2 PL hladkej múky

červená sladká paprika

mleté korenie,

soľ

hrsť cestoviny -„sceranka“

Rôsolovú vodu necháme prevariť. Môže v nej byť aj „dakus“ (trochu) kyslej kapusty. Urobíme zápražku. Tú prilejeme do rôsolovej polievky, posolíme a pridáme cestoviny „sceranku“. Necháme zovrieť a odstavíme.

Zápražka: Maslo popražíme, do toho pridáme hladkú múku, červenú sladkú papriku, mleté čierne korenie. Zalejeme teplou vodou.

Často sa pripravovala „gruľová polevka“, pretože bola jednoduchá, uvarila sa veľmi rýchlo a hlavné suroviny na jej prípravu – zemiaky - boli vždy dostupné. Obyčajne sa polievky jedli s chlebom, aby lepšie zasýtili hladné žalúdky.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Popročské jedlá starých materí



Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu