Rosolova polevka (rôsolová polievka)
Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.01.2023
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 109 slov
Počet zobrazení: 2 257
Počet zobrazení: 2 257
Tlačení: 66
Uložení: 85
Uložení: 85
Rosolova polevka (rôsolová polievka)
1-2 l rôsolu z kyslej kapusty
10 – 15 g masla (masti)
2 PL hladkej múkyčervená sladká paprika
mleté korenie,
soľ
hrsť cestoviny -„sceranka“
Rôsolovú vodu necháme prevariť. Môže v nej byť aj „dakus“ (trochu) kyslej kapusty. Urobíme zápražku. Tú prilejeme do rôsolovej polievky, posolíme a pridáme cestoviny „sceranku“. Necháme zovrieť a odstavíme.
Zápražka: Maslo popražíme, do toho pridáme hladkú múku, červenú sladkú papriku, mleté čierne korenie. Zalejeme teplou vodou.
Často sa pripravovala „gruľová polevka“, pretože bola jednoduchá, uvarila sa veľmi rýchlo a hlavné suroviny na jej prípravu – zemiaky - boli vždy dostupné. Obyčajne sa polievky jedli s chlebom, aby lepšie zasýtili hladné žalúdky.
Popročské jedlá starých materí
Diskusia: Rosolova polevka (rôsolová polievka)
Pridať nový komentárVygenerované za 0.016 s.