Čeregľa

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 116 slov
Počet zobrazení: 837
Tlačení: 41
Uložení: 41

Čeregľa

  • 500 g polohrúbej múky
  • 150 g masla
  • 2 hrste práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • soľ
  • olej

Kvások:

  • 20 g droždia
  • ½ l kyslého (acidofilného) mlieka
  • 1 PL sódy bikarbóny

Najprv si z daných surovín pripravíme kvások, ktorý pridáme do misky k ostatným surovinám a všetko spracujeme na polotuhé cesto. Podľa potreby je možné pridať ešte acidofilné mlieko. Dobre vypracované cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a vyrezávame kosoštvorce (5x5).

V strede sa jemne narežú a jeden roh sa jemne pretiahne cez narezaný stred. Necháme trochu na doske podkysnúť a potom sa vyprážajú v oleji. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.

Môžu sa podávať k mliečnym polievkam, u nás zvaným „juchám“, alebo ak máme chuť na niečo sladké, tak aj samostatne na olovrant alebo večeru.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Popročské jedlá starých materí



Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu