Sušené šípky (šípkový čaj)

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 149 slov
Počet zobrazení: 691
Tlačení: 32
Uložení: 32

Sušené šípky (šípkový čaj)

Pri prechádzke jesennou prírodou si nazbierame šípky, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme uschnúť na utierke. Potom ich pomelieme alebo nasekáme v mixéri, rozložíme na plytký plech s papierom na pečenie a necháme do druhého dňa voľne sušiť pri izbovej teplote. Potom dosušíme v rúre pri teplote do 50°C pri otvorených dvierkach aspoň hodinu, kým šípky nezblednú a nestvrdnú. Potom ich necháme vychladnúť, uskladníme do pohárov a zatvoríme. Takto sú hotové k príprave zdravého a chutného šípkového čaju.

Jednu čajovú lyžičku sušených šípok zalejeme horúcou vodou a necháme prikryté vylúhovať 10 -15 minút. Potom premiešame, precedíme cez husté sitko a dochutíme medom.

V našich okolitých lesoch rástlo i mnoho lesných plodov, ktoré ľudia zbierali pre vlastné potreby. Najmä v jeseni sa zbierali „kozáre“ (huby), ktoré sa sušili, aby bolo čo v zime dať do polievky „kozárovej juchy“. Taktiež sa zbierali a sušili „ borovnica“ (čučoriedky).

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Popročské jedlá starých materí



Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu