Spišské zemiaky

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 101 slov
Počet zobrazení: 669
Tlačení: 36
Uložení: 36

Spišské zemiaky

Zemiaky, soľ, rasca, masť (olej), žemle alebo rožky, mlieko, vajcia, cesnak, nakrájaná petržlenová vňať, smotana ( buď kyslá alebo sladká – od toho závisí výsledná chuť jedla – obe varianty sú fajn), strúhanka

Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku. Tú získame tak, že v mlieku namočené žemle vytlačíme, rozmiešame so žĺtkami, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, petržlenovú vňať a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Na plnku pokladieme ďalšiu vrstvu zemiakových plátkov, posolíme a necháme v horúcej rúre rozpiecť. Potom zalejeme smotanou rozšľahanou s vajcom, povrch posypeme strúhankou. Zapečieme v rúre do červena, podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu