Hadžadža
Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.01.2023
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 71 slov
Počet zobrazení: 834
Počet zobrazení: 834
Tlačení: 46
Uložení: 43
Uložení: 43
Hadžadža
6 väčších zemiakov, hrubá múka podľa potreby, 1 vajce, soľ, 60 g masla a 1 ½ dl kyslej smotany
Zemiaky očistíme, olúpeme a polovicu postrúhame. K postrúhaným zemiakom pridáme toľko hrubej múky, vajce a soľ, aby vzniklo tuhé cesto. Vo vriacej osolenej vode z neho uvaríme halušky, ktoré do nej nasádžeme alebo pretlačíme cez cedidlo. Súčasne zvyšné zemiaky, pokrájané na kocky, uvaríme osobitne v osolenej vode. Nakoniec uvarené a precedené zemiaky a halušky zmiešame, polejeme roztopeným maslom a kyslou smotanou.
Staré recepty zo zemiakov
Vygenerované za 0.015 s.